MHP Genel Başkan Yardımcısı'ndan Memur ve Emekliler için Önemli Talep
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2026 yılı bütçesi görüşülürken, Milliyetçi Hareket Partisi'nden dikkat çeken bir talep geldi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı'ndan Memur ve Emekliler için Önemli Talep.
Komisyondaki konuşmasında çalışma hayatı ve iş gücü piyasasıyla ilgili kapsamlı değerlendirmelerde bulunan Kalaycı, ülkenin köklü bir reforma ihtiyaç duyduğunu vurguladı. MHP'nin bu konuda net bir duruşa sahip olduğunu belirten Kalaycı, toplumun tüm kesimlerine insana yaraşır iş fırsatlarının sunulması gerektiğini ifade etti.
İş Gücü Piyasasında Köklü Reform Çağrısı
MHP Genel Başkan Yardımcısı, iş gücü piyasasında yaşanan ara eleman sıkıntısına dikkat çekerek, kalifiye eleman, çırak ve usta ihtiyacının karşılanamadığını anlattı. Kalaycı, partilerinin iş gücünün niteliğinin yükseltilip etkin kullanıldığı, ücret-verimlilik ilişkisinin güçlendirildiği verimli bir iş gücü piyasası oluşturulmasını öngördüklerini açıkladı.
"Milliyetçi Hareket Partisi, ülkemizde iş gücü piyasası ve çalışma hayatıyla ilgili köklü bir reform yapılması görüşündedir" diyen Kalaycı, iş sağlığı ve iş güvenliği şartlarının iyileştirilmesi ve etkin bir şekilde denetlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu bağlamda Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde kozmetik fabrikasında meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği yangına da değinen Kalaycı, ihmal, kusur ve eksiği olanların mutlaka hak ettikleri cezaya çarptırılması gerektiğini vurguladı.
Sendikalaşma Oranında Düşüş Endişesi
2025 yılının Temmuz ayı verilerine göre sendikalaşma oranının yüzde 14,02 olarak gerçekleştiğini belirten Kalaycı, bu oranın 2024 yılının aynı ayında yüzde 14,80 seviyesinde olduğunu hatırlattı. Bir yıl içerisinde sendikalaşma oranında yaşanan düşüşe dikkat çeken MHP'li isim, sendikalı işçi sayısının ve toplu sözleşmeli iş yerlerinin artırılmasına destek sağlayacak düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.