Mesleki Eğitim Merkezleri Değerlendirme Toplantısı UTSO’DA Gerçekleşti

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Uşak Valisi Turan Ergün başkanlığında, Uşak meslek liselerinin durumu ve mesleki eğitim alanında sürdürülen faaliyetlerin değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi.
Mesleki Eğitim Merkezleri Değerlendirme Toplantısı UTSO’DA Gerçekleşti

Toplantıya Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Başkan Yardımcısı Coşkun Güngör, Yönetim Kurulu Üyeleri Basri Yıldırım ve İbrahim Saçlı katıldı.

Kandemir; ‘’Mesleki eğitim, özel sektörün insan kaynağını karşılamada en önemli vasıta. TOBB camiası olarak Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu önderliğinde 20 yıldır bu alanda önemli çalışmalar yapılmakta. Bizlerde gerek yürütme kurulunda görev aldığımız Uşak TOBB Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi yöneticilerimizle gerekse diğer meslek lisesi yöneticilerimizle ile yaptığımız toplantılarda, sektörlerin teknik eleman ihtiyaçlarından, çıraklık eğitim desteklerine kadar pek çok konuyu istişare etme fırsatı buluyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki; beşeri sermaye, özel sektörün rekabet gücünün çıpasıdır. Meslek lisesi memleket meselesi diyerek projelerimizde, planlamalarımızda her zaman mesleki eğitime yer veriyoruz’’ dedi.