Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın, dolar ve euro fiyatları ne kadar oldu?

Piyasaları etkileyecek olan TCMB PPK toplantısının ardından faiz kararı son dakika açıklandı. Piyasaları şekillendiren faiz kararı sonrasında altın, dolar ve euro fiyatları merak konusu olurken güncel işlem rakamlarını derledik.
Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın, dolar ve euro fiyatları ne kadar oldu?

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın, dolar ve euro fiyatları ne kadar oldu? - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında 25 Mayıs Perşembe 2023 tarihi ile toplandı. Açıklanan faiz kararının ardından altın, dolar ve euro gibi yatırım araçlarının fiyatları merak edildi.  

Türkiye cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantı takviminde yer alan bilgilerde Mayıs 2023 tarihine ait faiz kararı 25 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’da duyuruldu. TCMB son kararında mart ayı faiz kararını yüzde 8.5 olarak açıklamış ve faizi sabit bırakmıştı. TCMB faiz kararı nisan ayında iseyüzde 8,5 ile sabit kaldı. Altın ve dövizde faiz kararının ardından yaşanacak gelişmeler beklenirken Para Politikası Kurulu, ⁩mayıs ayı faiz kararı belli oldu. Merkez Bankası mayıs  ayı faiz kararı son dakika olarak açıklandı.

TCMB FAİZ KARARI AÇIKLANDI

Merkez Bankası (TCMB) Para Piyasası Kurulu (PPK), politika faizini yüzde 8,5’te sabit tuttu. Karara dair açıklamada “Kurul, para politikası duruşunun fiyat istikrarı ve finansal istikrarı koruyarak deprem sonrası gerekli toparlanmayı desteklemek için yeterli olduğu görüşündedir. Bunun yanında, iç tüketim talebinde devam eden artış, enerji fiyatlarındaki yüksek seviye ve ana ihracat pazarlarındaki zayıf iktisadi faaliyet cari denge üzerindeki riskleri canlı tutmaktadır.” denildi. PPK tarafından yapılan açıklamada, “Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 8,5 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir. Yakın dönemde iktisadi faaliyete ilişkin açıklanan veriler tahmin edilenden daha olumlu seviyelerde gerçekleşmesine rağmen, jeopolitik risklerin ve faiz artışlarının da etkisi ile gelişmiş ülke ekonomilerinde resesyon endişeleri sürmekte, birbirini takip eden banka iflaslarının tetiklediği finansal istikrarı tehdit eden koşulların oluştuğu gözlenmektedir.'' ifadeleri yer aldı.

FAİZ KARARI SONRASI ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Faiz kararının yüzde 8,5'da sabit tutulmasının ardından altın çeşitlerinin işlem gördüğü rakamlar merak edildi. 

ALTIN (TL/GR)

Alış: 1.256,61 TL

Satış: 1.256,780,39 TL

Cumhuriyet Altını

Alış: 8.925,00 TL

Satış: 9.253,00 TL

Yarım Altın

Alış: 4.456,00 TL

Satış: 4.633,00 TL

Çeyrek Altın

Alış: 2.235,00 TL 

Satış: 2.317,00 TL'den işlem görüyor.

FAİZ KARARI SONRASI DOLAR VE EURO FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Güncel Euro kuru fiyatları, anlık olarak serbest piyasada;

Dolar

Alış: 19,8980 TL

Satış: 19,9036 TL

Euro

Alış:  21,4534 TL

Satış: 21,4658 TL'den işlem görüyor.