Merkez Bankası Faiz Kararı

TCMB faiz oranlarıyla ilgili açıklama yaptı. PPK’nın toplandığı görüşmede marjinal fonlama oranı 9.25, MB borçlanma faiz oranı ise %7.5 oldu. İhale faiz oranı ise % 8 düzeyinde kaldı. Geç Likidite Penceresi kapsamında 16:00-17:00 arasında gecelik faiz oranı 0 ve borç verme faiz oranı yüzde 12.25’te sabitlendi.
Merkez Bankası Faiz Kararı

İktisadi Faaliyetteki Toparlanma Güç Kazandırdı

Son günlerde açıklanan iktisadi faaliyetteki oranlar ekonomiye güç kazandırdı ve iç taleplerin iyileşmesi AB ülkelerinin talebindeki artışla olumlu etkilere yol açtığı ifade edildi.

Kurul, yapısal reformların piyasadaki büyüme potansiyelini olumlu ölçüde arttığını da belirtti. Enflasyon görünümündeki iyileşmenin sağlanana kadar para politikasının benzer şekilde işleyeceğini söyleyen kurul, toplantı özetini 5 gün içinde yayınlayacak.

Borsa da Günü Yatay Kapadı

BIST 200 endeksi ise günü yüzde 0.08 artışla 108.244.22 puanla kapadı. Bir önceki kapanıştan yüksek olan işlem hacmi ise 6 milyar üzerinden gerçekleşti. Sektör endeksi olarak spor fazla kazandırırken ulaştırma ise geriledi.

AA Finans’ın anketine göre ekonomistlerin temmuz ayındaki cari işlemler beklentisinin ortalaması 5 milyar 270 milyon dolar olarak açıklandı. 2017 sonuna ilişkin beklentiler ise 37 milyar 763 milyon dolarda kaldı.  

Vatandaş Bu Rakamlarla İlgilenmiyor

Ekonomi farklı bir resim çizse de vatandaş bu konuda her zaman olumsuz bir görüş benimsiyor. Çünkü elindekini enflasyona kaptırıyor ve borca girdikçe daha büyük bir batağa saplanıyor.