Merkez Bankası faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak?

Piyasalardaki seyri değiştirecek olan Merkez Bankası faiz kararı için geri sayım başladı.
Merkez Bankası faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak?

Merkez Bankası faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı beklenmeye başladı. Para Politikası Kurulu (PPK) tarafından açıklanacak olan faiz kararı bugün gerçekleşecek toplantıda belli olacak.

Faiz kararının ne olacağını merak eden vatandaşlar, ''Faiz sabit mi tutulacak, indirim olacak mı?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. TCMB faiz toplantısının saat kaçta başlayacağı ve kamuoyuna duyurulacağı saat araştırma konusu oldu. 

MERKEZ BANKASI TOPLANTISI SAAT KAÇTA? 

Merkez Bankası faiz kararı 23 Şubat Perşembe günü belli olacak. Altın ve dövizde faiz kararının ardından yaşanacak gelişmeler beklenirken TCMB, bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 9 seviyesinde sabit tutmuştu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında bugün saat 14.00'da toplanacak ve toplantının ardından faiz kararı açıklanacak.

MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRİMİ KARARI ALIR MI? 

Ekonomist Hikmet Baydar TCMB tarafından açıklanacak faiz kararı hakkında öngörülerini paylaştı. Ekonomist Baydar, ''Ben faiz değişikliği beklemiyorum. Piyasanın beklentisi de bu yönde. Merkez Bankası gelecek ay faizi düşürebilir. Enflasyon beklenenden yüksek çıktı. Ocak ayı enflasyonu sürpriz yaptı, yüzde 6 seviyelerinde açıklandı. Faiz oranlarını düşürerek ekonomiye fayda sağlanacak bir noktada değiliz. Eğer 25 ve 50 baz puan indirim gelirse çok bir şey değişmez.'' ifadelerini kullandı. Bugün saat 14.00'dan sonra faiz kararı belli olacak.