Memur ve emeklinin gözü bu haberde! Yüzde 30 zamlı maaş farkı ne zaman hesaplara yatacak?

Memur ve emekli maaşına yapılan yüzde 30 zam farkı ne zaman yatacak? AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, memurlara zamlı maaşın iki parça halinde ödeneceğini açıkladı…
Memur ve emeklinin gözü bu haberde! Yüzde 30 zamlı maaş farkı ne zaman hesaplara yatacak?

Ocak ayının son haftasına girilirken memur maaş farkı ödemeleri konusunda araştırmalar hız kazandı. Bilindiği üzere emekli ve memur maaşlarına yeni yılda yüzde 30 oranında zam yapılmıştı. Ancak bu kanun yetişmediği için memurlar 15 Ocak tarihinde maaş zammının yüzde 16.48’lik kısmını alabildi. Memur maaşlarına yapılan zammın yüzde 13.52 puanlık eksik kısmın ise sonradan hesaplara aktarılacağı belirtildi. Bunun üzerine ocak ayının son haftasına girilirken memurlar zamlı maaş farkının ne zaman ödeneceğini merak ediyor.

Maaş Farkı Ne Zaman Ödenecek?

Memurların yakından takip ettiği konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan beklenen açıklama geldi: “Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte, yüzde 13.52 oranında ilave zam ve 1 Ocak- 14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız.” Maliye Bakanlığı’nın bu açıklamasının ardından memurlar maaş zam farkının ne zaman hesaplara geçeceğini araştırmaya başladı. 15 Ocak’ta ilk maaşlarını alan memurlar, şimdi zam farkı olarak hesaba yatacak ödemelere odaklandı.

Ak Partili Elitaş’tan Maaş Açıklaması

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar 15 Ocak tarihinde yüzde 30’luk zammın ilk kısmı olan yüzde 16.48 oranında zamlı maaşlarını aldılar. Kalan 13.52 puanlık kısmın daha sonra hesaplara yatacağı açıklandı. Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “15 Ocak’ta yetişme imkanı yok. Çünkü sisteme girmeleri bayağı bir zaman alabilir.” açıklamasıyla dikkat çekti. Elitaş, ocak ayında memurların zamlı maaşı iki parça halinde alabileceğini söyledi.

Aralık ayında TÜİK enflasyon verilerine göre aylık yüzde 1.18 olan enflasyon yıllıkta yüzde 64.27 olarak açıklanmıştı. Bu kapsamda SSK ve Bağkur’lu emekliler enflasyona göre yüzde 15.39 oranında zam aldılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda bu konu hakkında açıklamalar yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yılda memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranının yüzde 30’a yükseltildiğini duyurmuştu. Bununla birlikte en düşük emekli maaşı da 5 bin 500 liraya yükselmişti.

Sistemler Kamu Kurumlarına Açılıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın memur maaş farkına ilişkin beklenen açıklamayı yapması memurları heyecanlandırdı. Cumhurbaşkanı tarafından müjdesi verilen yüzde 30 zammın Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildiğini hatırlatan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kamu görevlilerimizin refah düzeyini artırmaya yönelik ilave zam tutarının hızlı bir şekilde hesaplara yatması için ekibimiz özveriyle çalışarak sistemlerimizi güncellediler. Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte, yüzde 13.52 oranında ilave zam ve 1 Ocak- 14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız.”