Memur ve emekli maaşı zammında hesap değişti! Maaşlara enflasyon farkı zammı yapılacak: Ara zam kesinleşti

2023 yılı zammının ardından memur ve emekliler ikinci bir ara zammın beklentisine girdiği belirtilerek hesaplamaların da değiştiği ifade edildi. Bu kapsamda Temmuz ayında resmi olarak maaşlara zam yapılacak ve bu zam enflasyona göre yapılacak.
Memur ve emekli maaşı zammında hesap değişti! Maaşlara enflasyon farkı zammı yapılacak: Ara zam kesinleşti

3 Ocak 2023 tarihinde Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte 2022 yılının yıllık enflasyon oranı ortalaması hesaplanarak memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 oranında bir zam uygulandığı biliniyor ve ara zam hakkında araştırmalar hız kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayın açıklamalarında gerekirse ikinci bir ara zammı yapmaktan gocunmayacaklarını belirtti.

SEÇİM TARİHİ DEĞİŞECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan erken seçime giderek seçimlerin 18 haziran yerine 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağını ifade etti ve yaşanan deprem felaketinden dolayı seçimler için bir erteleme olabileceği göz önünde bulundurulsa da şimdilik seçim tarihinde bir değişiklik gözükmediği ifade edildi

ENFLASYON FARKI ZAMMI OLDU 

Önümüzde bir seçimin olması memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zamma kesin gözüyle bakıldığı belirtilirken bir zam kesin o da Temmuz ayındaki zam. Bu zam enflasyon farkına göre yapılacak. 

2023 ara zamında bir farklılık olacak! Memur ve emekli maaşlarının hesaplanma sistemi değiştiği belirtilerek uzmanlar tarafından ara zam hesaplanmaya başlandı. Bu durum henüz kesin değil ancak emekli ve memurlara Temmuz ayında ara zam yapılacak ve bu zam enfalsyon farkına göre olacak.