Mehmet Şimşek son defa uyardı! Yapmayan ev sahibi pişman olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir açıklama yaparak ev sahiplerine uyarıda bulundu. Uyarıyı dikkate almayan ev sahiplerine ceza verileceğini bizzat Bakan Mehmet Şimşek duyurdu.
Mehmet Şimşek son defa uyardı! Yapmayan ev sahibi pişman olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ev sahipleri ile alakalı olarak çok önemli bir açıklama yaptı. Kira gelirlerine ilişkin beyannamelerin verilmesi gereken süreye dair bir uyarı yapan Bakan Mehmet Şimşek bu beyannamelerin verilmemesi durumunda ev sahiplerinin ceza ile karşılaşabileceklerini hatırlattı.

TEK TEK TESPİT YAPILIYOR!

Ev sahiplerine yönelik dikkat çeken bir açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Gelir İdaresi Başkanlığımız, idari kayıtları (tapu, MERNİS vb.) ve teknolojik imkanları en üst düzeyde kullanarak kira geliri elde edip beyanname vermeyen mükellefleri tespit etmeye yönelik çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Denetim planına aldığımız 1,2 milyon gayrimenkulden bugüne kadar yaklaşık 420 bininde yerinde tespitte bulunduk. Saha denetimlerimize ve mükelleflerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz.” dedi.

BEYANNAME VERMEYENE CEZA

Beyanname hatırlatması yapan Bakan Mehmet Şimşek, “2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin TL üzerinde kira gelirine sahip mükelleflerimize herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan tarihine kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Adil rekabet ve mali disiplin için kayıtdışılıkla mücadeleyi güçlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kira geliri elde eden ev sahiplerinin bu gelirlere ilişkin beyanname vermeleri gerekiyor. 2023 yılının tamamında bir veya daha fazla gayrimenkulden elde edilen kira gelirlerinin toplam tutarı 21.000 TL’den fazla olanların kira gelir vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor. 21.000 TL’lik kısım ise 2023 için uygulanan istisna tutardı. Bu tutar kira gelirlerinde vergilendirilmiyor.

2023 yılı kira geliri toplamı 21.000 TL’yi aşmayanların ise bu kazançları için beyanname vermelerine gerek bulunmuyor. Bu kişiler vergi ödemeyecekleri için beyanname vermeleri de istenmiyor.

İstisna tutarının üzerinde kira geliri olmasına rağmen beyanname vermeyenleri ise iyi günler beklemiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu kişilere yönelik kapsamlı bir denetim çalışması içerisinde bulunuyor. Tespit edilmeleri durumunda farklı kalemlerde vergi cezalarına çarptırılıyorlar.