Meclisten müjdeli haber akşamüstü geldi! 65 yaş üstü için ücret artışı!

65 yaş üstünü ilgilendiren güzel bir haber geldi. Aktarılan son habere göre Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı Meclis Toplantısı’nda karar çıktı. Emekliye verilen destekleme ödemesinde artışa gidildi.
Meclisten müjdeli haber akşamüstü geldi! 65 yaş üstü için ücret artışı!

MANİSA (İHA) – Manisa Büyükşehir Belediyesi emekliler için harekete geçti. 65 yaş üstü, şehit yakını, gaziler ve engelli vatandaşlar için yeni bir karar alındı. Buna göre toplu taşıma için yapılan destekleme oranı yüzde 57,6’ya çıkarıldı.

Ücretsiz biniş hakkı olan 65 yaş üstü vatandaşlar, şehit yakınları, gaziler ve engelli vatandaşlar için verilen ücretsiz destekleme miktarının 6,5 TL’den 10,25 TL’ye çıkarılmasına karar verildi. Alınan karar Manisa Büyükşehir Belediye Meclis’nin Mayıs ayı toplantısında oybirliği ile geçti.

aw209379-03.jpg

“ÜCRETSİZ OLARAK KULLANABİLİRLER”

Konuyla ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyemiz sınırları içerisinde yürütülen toplu taşıma hizmetlerinin kalitesinin artırılması, ücretsiz veya Seyahat Kartları Yönetmeliği kapsamında ücretsiz seyahat hakkı bulunan 65 yaş üzeri vatandaşlarımız, şehit yakını ve gazilerimiz, engelli vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarına gönül rahatlığı ile ücretsiz olarak kullanabilmelerinin sağlanması amacıyla Mayıs ayı Büyükşehir Belediye Meclisimizde alınan karar ile kooperatiflere yapılan desteklemede yüzde 57,6 oranında artışa gidildi. Özel kooperatifler tarafından aylık taşınan 500 binin üzerindeki ücretsiz yolcunun biniş başına 10,25 TL olarak ücretleri Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından ödeneceğinden 65 yaş üzeri ve diğer ücretsiz seyahat hakkı bulunan vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile toplu taşıma araçlarını ücretsiz olarak kullanabilirler” denildi.

DESTEKLEME ÜCRETLERİNDE ARTIŞ YAPILDI

Alınan kararla birlikte 65 yaş üstü, engelli, gazi ve şehit yakını vatandaşlar için toplu taşıma destekleme ücreti 6,5 TL’den 10,25 TL’ye yükseltildi. Taşıma yapan kooperatiflerin indirimli taşımalarına ise biniş başına 5 TL destekleme yapılacağı öğrenildi. Görüşülen kararın Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısından oybirliği ile geçtiği açıklandı.