Meclis kararı verdi SSK BağKur Emekli Sandığı EYT emeklilerin hesaplarına bu para yatacak

Meclis emekliler için resmen son noktayı koydu! Haziran ayında hesaplara yatırılacak olan ödemelere ilişkin detaylar belli oldu. İşte merak edilenler..
Meclis kararı verdi SSK BağKur Emekli Sandığı EYT emeklilerin hesaplarına bu para yatacak

Meclis, emekliler için beklenen kararı duyurdu. Milyonlarca emekli gözlerini Kurban Bayramı için alacağı ikramiyelere çevirdi. İkramiyelere Kurban Bayramı’nda zam gelmesini isteyen emekliler ne yazık ki umduğunu bulamadı.

YÜZDE 50 ZAMLI YATIRILACAK

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri, emekliler tarafından sıkça araştırılmaya devam ediliyor. Gelen haziran ayı içerisinde yatırılacak olan bayram ikramiyelerinin ödeme tarihleri merak edilirken, bayramın bu yıl 16 – 19 Haziran 2024 tarihleri arasına denk geleceği öğrenildi. 2024 Bayram ikramiyeleri yüzde 50 zamlı olarak hesaplara yatırılacak.

Ramazan Bayramı için ikramiyelerin yüzde 50 zamlı alan emekliler Kurban Bayramı’nda ikramiyelerine zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Ancak şu an için Kurban Bayramı ikramiyelerine zam söz konusu değil. İkramiyelere zammın 2025 yılı içerisinde yapılacağı öngörülüyor.

YILDA 2 DEFA YATIRILIYOR

2018 yılında emekliler için uygulamaya alınan bayram ikramiyeleri bu yıl da ödenecek. Her yıl hem Ramazan hem de Kurban Bayramı için ödenecek olan bayram ikramiyelerinin bu yıl da bayram öncesinde hesaplara yatırılması bekleniyor. Kurban Bayramı bu yıl 16 – 19 Haziran 2024 tarihleri arasına denk geleceği için ödemelerin de bu sebeple bayram öncesinde hesaplara geçmesi bekleniyor.

EMEKLİLERİN HESAPLARINA YATIRILACAK

Emeklilerin bayram ikramiyeleri maaş aldıkları banka hesaplarına yatırılacak. Ancak ödeme tarihleri, emeklilerin sicil numaralarına göre farklılık gösterebiliyor. Bayram ikramiyelerinin yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden de kontrol edebilirsiniz.

Kurban Bayramı’nın ilk günü 16 Haziran tarihine denk geleceği için ödemelerin 15 Haziran Cumartesi gününden önce hesaplara yatırılması bekleniyor. Ödemelere ilişkin ayrıntılı takvimin önümüzdeki günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından duyurulacağı tahmin ediliyor.