Meclis kararı çıktı dev zam açıklandı! Yüzde 446 zamlandı
Meclis kararı çıktı dev zam açıklandı! Yüzde 446 zamlandı - Merkez Bankası tarafından enflasyonla mücadele kapsamında yeni kararlar açıklanmaya devam ederken Hazine ve Maliye Bakanlığı da parasal sıkılaşma politikasını uygulamaya devam edeceklerini duyurmuştu. Bu kapsamda Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına ek zam verilmezken asgari ücrete de enflasyon zammı verilmeyeceği ifade edilmişti
Memur ve emekli maaşlarına yapılan düşük zam, asgari ücrete sıfır zam sonrası vatandaşların geçim derdi daha da artarken ne yazık ki vatandaşın aldığı ürün ve hizmetlere ise zam yağmuru sürüyor. Elektriğe gelen yüzde 38 zammın ardından bir zam haberi de su fiyatlarına verildi.
ANTALYA'DA SU FİYATLARINA ZAM! 1 M3 SU KAÇ TL, SUYUN METREKÜP FİYATI NE KADAR OLDU?
Antalya Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı olağan devam meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in başkanlığında yapıldı. Meclisin açılışında konuşan Böcek, hayatını kaybeden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar'a rahmet, ailesine başsağlığı diledi. CHP Grup Sözcüsü Büşra Özdemir, AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli de Bahar'ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.
Toplantının ardından gerçekleştirilen ASAT Genel Kurulu'nda ise suyun birim fiyatına zam yapıldı. Alınan kararla meskenlerde 5 metreküpe kadar 1,83 lira olan suyun birim fiyatı 10 liraya çıkarıldı.
Gelen zam vatandaşın sırtındaki geçim derdini daha da arttırırken Ankara ve İstanbul'da da artan su faturaları büyük tartışma ve sıkıntı yaşanmasına neden olmuştu. Vatandaşlar her ay bir önceki aya oranla artan fatura tutarları nedeniyle isyan ederken Antalya'da suya gelen yüzde 446 zam sonrasında vatandaşların faturlarında da rekor artışlar yaşanması bekleniyor.