Maaş zamlarında beklenmedik gelişme!

Maaş zamları son dönemlerde pek çok kişinin gündemi arasında yerini alıyor. Hükümet asgari ücret zammı için kapıları kapatırken, emekli maaşlarına zam için temmuz ayını işaret etti. Maaş zamlarının belirleyici olmasında haziran ayı enflasyonu bekleniyor
Maaş zamlarında beklenmedik gelişme!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamasında asgari ücrete zam yapılmayacağını kesin bakamlara çevrildi. ir dille belirtmişti. Durum bu şekilde olunca, asgari ücretlilerin hayalleri suya düşerken, gözler emekli maaşları için belirleyici olacak.

Kamuoyu enflasyonun düşme eğiliminde olduğunun söylenmesine rağmen hayat pahalılığından şikayetçi.

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamasında asgari ücrete zam yapılmayacağını net bir şekilde ifade etmişti. Durum bu şekilde olunca asgari ücretli milyonlarca kişinin hayali suya düştü. Ancak Bakan Işıkhan, emeklilere sadece enflasyon farkının verileceğini refah payı için de Temmuz ayından önce konuşmanın erken olacağını belirtti.

HALK İKNA OLMUYOR

Konuya ilişkin Para Analiz’de Çetin Uysal’ın aktarmış olduğu haberin detaylarına göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyondaki düşüşe kamuoyunu ikna etme zorunluluğu ne yazık ki, hayat pahalılığı ve ekonomik zorluklar sebebiyle istenilen karlılığa denk gelmiyor.

Hükümet, daha önceki günlerde yaptığı açıklamasında enflasyonun mayıs ayında zirve yapacağı ve daha sonra kademeli bir şekilde düşüş yapacağını ifade ediyor.

AÇIKLAMAYA RAĞMEN HALK ZAM İSTİYOR

Çalışma Bakanı yıl sonunda yaptığı açıklamasında asgari ücrete sadece yılda 1 defa zam olacağını göz önünde bulundurarak yüklü bir zam yaptıklarını belirtmişti. Ancak artış gösteren fiyatlar ve yaşam pahalılığı asgari ücrete ara zam talebinin yükselmesine neden oldu. Bu durum üzerine geçtiğimiz günlerde bir açıklama daha yapan Bakan Işıkhan, asgari ücrete ara zam gelmeyeceğini net bir şekilde bir kere daha dile getirdi. Ancak hala bu açıklamaya rağmen vatandaşların asgari ücrete ara zam talebi devam ediyor.

Emekli maaşlarına gelecek zammın belirleyiciliği için gözler Haziran ayı enflasyonuna çevrildi. Enflasyonda anlamlı düşüşler görülse de vatandaşlar ücret artış talebini sürdürecek gibi gözüküyor.