Kuyumcular Odası Başkanı seçim öncesi haber uçurdu! ALTIN FİYATLARI tahmini sıkıntılı yerlere gidiyor...
Kuyumcular Odası Başkanı seçim öncesi haber uçurdu! ALTIN FİYATLARI tahmini sıkıntılı yerlere gidiyor... Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi için 14 Mayıs 2023 Pazar günü seçime giden Türkiye'de seçim öncesi pompalanan altın patlayacak haberleri vatandaşı alıma yönlendirmişti.
Zaten yüksek seviyede olan ve seçim tansiyonu ile daha da yükselirken pek çok kişi yastık altı parası ile yüksek kazanç umudu ile altın almış, borç para ve kredi ile altına yatırım yapan kişilerin sayıları artmıştı. Ancak seçim sonrasında altında ibre bir anda tersine dönerken Kuyumculardan yeni altın tahmini geldi.
KUYUMCULAR ODASI BAŞKANI ALTIN TAHMİNİ YAPTI! SEÇİM SONRASI ALTIN FİYATLARI NE OLUR?
Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksek önemli açıklamalarda bulunurken "Türkiye'deki seçimin ne olacağı altın fiyatlarının ne yönlü hareket edeceğini belirler. Hepimizin bildiği gibi altın sürekli piyasada satılan hem yatırım amacıyla hem süs anlamında sürekli vatandaşlarımızın talebi var.

Son zamanlarda gündemdeki seçimden önceki belirsizliğin altın piyasasına çok etkisi oldu. Dönem dönem aynı gün içerisinde bakıyorduk ki farklı yükseliş ve düşüşler gerçekleşti. Şu an itibariyle baktığımız zaman altın piyasası normalleşmeye doğru gidiyor. Yüzde 50'lik belirsizliğin oluşma nedeni hükümetin değişip değişmeyeceğine bağlıydı. Bu belirsizlikler piyasaya bayağı sıkıntı oluşturuyordu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalmasıyla piyasadaki belirsizlik yüzde 25'e indi" dedi.

SEÇİMİ ERDOĞAN YA DA KILIÇDAROĞLU KAZANIRSA ALTIN FİYATLARINDA YÖN NE OLUR?
Yüksel altının Türkiye'de vazgeçilmez bir yatırım aracı olduğunu belirterek "Vatandaşın aslında yatırımı sürekli altına yöneliktir. Bu doğru bir karardır. Altın yıllardır hiçbir zaman değerini kaybetmeyen ve kazanç sağlayan bir yatırım aracıdır. 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra tahminimiz herhangi bir değişikliğin olmayacağı yönündedir. Altının değeri normalde de bu fiyatlarda olması gerekiyor. Bir zaman durgun olan altın, seçim dolayısıyla aniden yükselişe geçti. Vatandaşımız altında düşüş olur diye elden çıkarma korkusuna girmesin. Seçim öncesi olan belirsizlik netleşti diyebiliriz" tahmininde bulunarak seçim sonrasında altında büyük bir fiyat dalgalanması beklemediklerini dile getirdi.
Seçimi muhalefetin kazanması durumunu da değerlendiren Yüksel "Altının gramını hesapladığımız zaman bin 500 TL'nin üzerinde olması gerekiyordu. Yani biraz geride kalmıştı. Vatandaşlarımıza boşuna demiyoruz uzun süre için kesinlikle altına yatırım yapılmalıdır. Gram altın bahsettiğimiz seviyelerde gidip gelir. Yani aşırı bir düşüş olmayacaktır. Ama bir ihtimalle hükümet değişikliğe giderse altın sıkıntılı yerlere gidebilir. Güvenilir ortamın oluşup oluşmayacağı yönündeki belirsizlik altını çok etkiler" diyerek bu senaryoda işlerin kötüye gidebileceğini iddia etti.
NOT: Burada yer alan bilgiler Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel'in açıklamalarından derlenmiş olup usakgundem.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.