Kuveyttürk Havale ve EFT Nasıl Yapılır?

Aynı bankalar arası yapılan para transfer işlemine havale denir. Şubeler arası havale yapıldığında çoğu banka havale ücreti almamaktadır. Fakat bazı bankalar sadece maaş müşterilerinden havale ücreti almaz.
Kuveyttürk Havale ve EFT Nasıl Yapılır?

Farklı bankalar arasında yapılan para transfer işlemine eft denir. Havale yaparken ücret alınmazken eft yaptığınızda ücret alınır ve her banka kendi belirlediği ücret karşılığında havale yapmaktadır. Bunun yanı sıra göndericeğiniz paranın miktarına göre ücretlerde değişiklik olmaktadır. Eft işlemini hafta içi yapabilirsiniz fakat havale işlemini hem hafta içi hem haftasonu gerçekleştirebilirsiniz.

Kuveyttürk havale işlemini ATM , internet bankacılığı veya mobil şubeden 7/24 , Kuveyttürk banka şubelerinden ise saat 17:00'a kadar gerçekleştirebilirsiniz. Eft işlemini banka şubelerinden saat 17:00'a kadar , Kuveyttürk mobil bankacılık , internet veya ATM'den 17:20'ye kadar gerçekleştirebilirsiniz. Eft ve havale limitleri her dönem değişmektedir internet sitesinden öğrenebilirsiniz. Kuveyttürk internet bankacılığı sayesinden havale işlemlerinizi ücret ödemeden gerçekleştirebilirsiniz. Toplu veya düzenli havale işlemleriniz için Kuveyttürk'ten talimat vererek ödeyebilirsiniz.

HAVALE – EFT NASIL YAPILIR?

Kuveyttürk mobil bankacılık , ATM veya internet üzerinden havale yapacağınız kişinin T.C kimlik numarasını ve ıban numarasını girdikten sonra göndereceğiniz miktarı yazıp , 2 farklı hesabınız var ise paranın gönderileceği hesabı seçerek havale-eft işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

KUVEYTTÜRK KREDİ NASIL ÇEKİLİR?

Paraya ihtiyacımız olduğu anda aklımıza ilk gelen kredi çekmektir. Fakat kredi çekmek için ilk önce kredi notunuzun yüksek olması gerekmektedir. Kredi notunuzun yüksek olması için ödemelerinizi aksatmamanız , geçmişte bankalara borcunuzun olmaması ve faturalarınızın dahi gecikmemiş olması gerekmektedir. Kuveyttürk müşteri iseniz internet bankacılığından da kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Kuveyttürk müşterisi değilseniz eğer banka şubesine gidip anında kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvuru sonucunuz eğer olumlu olur ise banka çalışanları size geri dönüş yapıp gerekli belgeleri hazırlamanızı isteyecekler. Belgeleri hazırladıktan sonra çıkan kredinizi kullanabilirsiniz.

KREDİ İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ?

  • Maaş Bordrosu
  • Nüfus Cüzdanı
  • Emekli bireyler için emeklilik belgesi
  • Adınıza ait ödenmiş faturalardan bir tanesi
  • Son 2 aya ait kredi kartı ekstresi