Kurbanlıkların kimlikleri 'cep'ten öğrenilebilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayat geçirilen yepyeni bir uygulama olan “HaySag” sayesinde almış olduğunuz kurbanlığa ait tüm bilgilere kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.
Kurbanlıkların kimlikleri 'cep'ten öğrenilebilecek!

Sisteme giriş yapılarak kurbanlığa ait ırk, cinsiyet, yaş ve tür gibi çeşitli bilgilere kolayca sahip olabilirsiniz.

Kurban Bayramına sadece sayılı günler kala Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kurbanlıklar hakkında denetleme, kontrol ve bilgilendirme çalışmalarına hız verilmiş durumda.

Projede amaç sağlıklı ve güvenilir bir kurbanlığı seçebilmek.  Tüm vatandaşlar için çok sayıda platform aracılığı ile gerekli bilgilendirme işlemlerine başlandı.

 TÜRKVET yani Veteriner Bilgi Sistemi'ne kaydı olan hayvanların tüm bilgilerine ulaşmak çok kolay. Tek yapmanız gereken  "https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr/" linki üzerinden istediğiniz hayvana ait sorgulamayı yapmanızdır.

Ayrıca aynı sorgulama işlemini e-Devlet portalı üzerinden de kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

 Kurbanlın beslenme şekli ve besi durumuna ait her şey sizler için bu uygulamanın püf noktalarında bulunuyor.

Kurban bayramı öncesi kullanıcılara yol gösteren rehber uygulama sayesinde hayvana dair nakliye işlemleri, kurban kesimi sırasında yapılması gerekenler, derinin muhafazası, hayvanın etinin parçalanması gibi değerli bilgiler yer almaktadır.

Kurbanlık etinin doğru bir şekilde tüketilmesine dair ipuçları da bu özel rehber içerisinde bulunmaktadır.

"Güvenilir kurban için siz de teknolojiyi seçin"

Bu özel teknolojik uygulama bilgisinden herkes haberdar olsun diye şimdiden afiş dağıtma ve yayma çalışmalarına başlanmış durumda.

Uygulamaya girerek istediğiniz hayvanın küpe numarasını girerek sorgulama işlemini başlatmanız gerekmektedir. Güvenilir bir kurban satın alabilmek için sizlerde doğru bilgilerin yer aldığı bu teknolojik uygulamaya geçin.