Kurban Bayramı öncesi bir ilk! Fiyatlar çok sert düştü

Kurban Bayramı öncesinde bir ilk yaşandı. Son haftalarda et fiyatlarına gelen peş peşe zamlardan sonra gelen indirim haberi vatandaşları şaşırttı. Aktarılan son habere göre temel et ürünlerinde kilo başına 35 TL’lik bir indirim söz konusu.
Kurban Bayramı öncesi bir ilk! Fiyatlar çok sert düştü

Konuya ilişkin sektör yetkilileri Kurban Bayramı öncesinde fiyatların düşmesini bir ilk olarak yorumladı. Peki, temel et ürünlerinde fiyatlar ne alemde?

NTV’nin aktardığı haberin detaylarına göre kasaplarda dana kıymanın kilosu 580 TL’ye kuşbaşı etin kilosu ise 600 TL’ye kadar geriledi. Nisan ayı içerisinde et fiyatlarına gelen peş peşe zamlardan sonra Kurban Bayramı öncesinde fiyatlarda indirim yapıldı.

İndirim olmasının en temel sebebi ise ithal gelen hayvanların kurbanlık olarak piyasaya girmesi bulunuyor.

GEÇTİĞİMİZ AY ETE ZAM GELMİŞTİ

Vatandaşların et almak için en çok müracaat ettiği kurumların başında Et ve Süt Kurumu geliyor. Geçtiğimiz ay fiyatlara zam yapılmış, zam sonrasında kıymanın kilosu 279 TL’ye, kuşbaşının kilosu 319 TL’ye çıkmıştı. Zamlı fiyat tarifesine vatandaşlar tepki göstermiş, alamadıklarını belirtmişti.

VATANDAŞ İÇİN HALA YÜKSEK

Vatandaşlar için et fiyatları hala çok yüksek. Sektör temsilcileri de fiyatlar sebebiyle talebin azalmasından ve et satamamaktan şikayetçi! İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, Kurban Bayramı’ndan önce fiyatların ilk defa düştüğünün altını çizdi. Kırmızı et fiyatlarında yakın zamanda bir zammın beklenmediğini ifade edilirken, Tüfekçi, yaptığı açıklamasında, “Devletimiz yurt dışından ithal ettiği etleri vakıflara vermeye başladı. Şu anda hemen hemen 5-6 vakıfla anlaşma yapmış durumunda ve devam da etmekte” ifadesini kullandı.

KURBANLIK FİYATLARINDA SON DURUM

Diğer yandan Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar kurbanlık fiyatları merak etmeye başladı. Küçükbaş kurbanlıklar 10 bin TL – 20 bin TL arasında değişkenlik gösterirken, büyükbaş kurbanlık fiyatlarının ortalama 100 bin TL’den başlayıp 250 bin TL’ye kadar çıkabildiği belirtiliyor.