Kurban Bayramı harçlığı e-Devlet başvuru ekranı SON DAKİKA açıldı! ASHB 1.250 TL yatıracak

e-Devlet hesabı olanlar hemen Kurban Bayramı harçlığı 2023 başvurusu yapsın! 1.250 TL sosyal yardım için e-Devlet üzerinden başvuru yapılacak.
Kurban Bayramı harçlığı e-Devlet başvuru ekranı SON DAKİKA açıldı! ASHB 1.250 TL yatıracak

Kurban Bayramı harçlığı e-Devlet başvuru ekranı SON DAKİKA açıldı! ASHB 1.250 TL yatıracak- Milyonlarca ihtiyaç sahibine son dakika Kurban Bayramı harçlığı 2023 müjdesi geldi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaklaşan Kurban Bayramı öncesi milyonlarca vatandaşa bekledikleri müjdeli haberi verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kurban Bayramı Harçlığı gibi bayram önü başvuru sahiplerine 1.250 TL ödeme yapacak. 

KURBAN BAYRAMI HARÇLIĞI BAŞVURUSU 2023! BAYRAM HARÇLIĞI KİMLERE VERİLECEK?

Devletin sosyal yardımları tüm hızı ile devam ederken nakit paraya ihtiyacı olanlara devlet yardım musluğunu bir kere daha açtı. Acil nakit paraya ihtiyacı olanlara ve maddi olarak dezavantajlı konumda bulunan kişilere yönelik olarak açıklanan destek paketi ile Kurban Bayramı öncesi milyonlarca kişinin hesabına devlet 1.250 TL ödeme yapacak. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir. Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır" diyerek başvuru yapabilecekler kişiler açıklandı. 

E DEVLET KURBAN BAYRAMI HARÇLIĞI NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapan kişiler arama bölümüne Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti yazarak ilgili sayfaya ulaşabilirler. Sayfada yapılacak olan sorgulama ile sosyal yardım başvurusu onaylanan kişilere Kurban Bayramı öncesi ödemeler yapılacak.