Küçükbaş hayvancılık için kredi veren bankalar

Bazen baba mesleği bazen de hatta son zamanlarda sıkça tercih edilen mesleklerden olan hayvan yetiştiriciliği ile ilgili de bankalar destek vermeye devam ediyor. Çiftçilik ile geçimini sağlayanlar nakit ihtiyaçlarını karşılamak için bankalara finansman desteği için başvururlar.
Küçükbaş hayvancılık için kredi veren bankalar
Bu desteği veren bankaların başında Ziraat Bankası geliyor. Ziraat Bankası uzun yıllar boyunca çiftçilere çeşitli kredi ürünleri ile destek vermektedir. Banka isteyen çiftçiye ayda bir ödeme periyotunda kredi verirken isteyen çiftçiye de hasat zamanı ödeme avantajını da sunmaktadır.

 

Kosgeb destekli hayvancılık kredisi
KOSGEB bilinenin aksine canlı hayvan alımı için kredi vermez. Sadece hayvancılık yapmak isteyenler için, tesis, çiftlik kurulumu, ürünlerin paketlenmesi veya hazırlanması, süt sağma makinesi gibi aletler için hayvancılık kredisi verir. Kosgeb 30.000 TL. hibe kredi ve 70.000 TL. sıfır faizli devlet destekli teşvik kredisi vermektedir
En bilinen ve en güvenilir 3 devlet bankası Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbankası’dır. Bu bankalar içinde Ziraat Bankası devlet destekli olarak hayvancılık yapmak isteyenlere çeşitli krediler vermektedir. Hayvancılık kredisi almak istiyorsanız bunun için en uygun banka Ziraat bankasıdır

 

Ziraat Bankası Büyükbaş Hayvancılık Kredisi
* Büyükbaş Süt Hayvancılığı Kredisi
* Büyükbaş Besicilik Kredisi

 

Büyükbaş Süt Hayvancılığı Kredisi
Türkvet Kayıt Sistemi'ne kaydedilmiş, kültür ırkı veya melezi, azami 48 aylık, en az bir doğum yapmış büyükbaş hayvan (sığır, manda) alımı kredileri
Balya makinesi, çayır biçme makinesi ve silaj makinesi alımı kredisi
Hayvancılık için Barınak yapımı ve tadilatı kredisi
Büyükbaş hayvancılık Süt sağım ünitesi, süt soğutma tankı alımı kredileri
Gübre yönetimiyle ilgili altyapı ve alet/ekipman alımı
Hayvancılık Yem hazırlama ünitesi alımı kredisi
Yani, Ziraat bankasından büyükbaş hayvancılık yapmak isteyen çiftçiler yukarıda yazılı hizmetler için Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi alabilirler.

 

Barınak yapımı ve tadilatı amacıyla,
Yem hazırlama ünitesi, balya makinesi, çayır biçme makinesi alımı için, gübre yönetimiyle ilgili alt yapı ve alet/ekipman alımı amacıyla, diğer yatırım giderlerinin finansmanı için kredi verilebilir.

 

Ziraat Bankası Küçükbaş Süt Hayvancılığı Kredileri
Ziraat Bankasının bahsedilen kredisi küçükbaş hayvanları süt için yetiştirilmesi için verilen kredidir. Bu kredinin kapsamı aşağıdaki gibidir.

 

Koyun Keçi Kayıt Sistemine kaydedilmiş,
9-24 aylık hayvanların alımı için,
Barınak yapımı ve tadilatı için,
Süt sağım ünitesi, süt soğutma tankı alımı kredisi,
Yem hazırlama ünitesi, balya makinesi ,çayır biçme makinesi, silaj makinesi alımı,
Güneş enerji sistemi alımı

 

Ziraat Bankası Küçükbaş Besicilik Kredileri
Ziraat Bankası koyun keçi besiciliği yapmak isteyenler için; 100 küçükbaş ve üzerinde küçükbaş hayvan ile besi işletmesi kurmak veya işletme kapasitesini 100 küçükbaş ve üzerine çıkarmak için kredi imkanı sağlamaktadır.