Kronik raporlu hastalara 7 bin 609 TL aylık maaş! SGK duyurdu para yardımı başvurusu başladı

Devletin sosyal yardım ve maddi destekleri tüm hızı ile devam ederken raporlu kronik hastalara yönelik maddi yardım yoğun ilgi görmeye devam ediyor.
Kronik raporlu hastalara 7 bin 609 TL aylık maaş! SGK duyurdu para yardımı başvurusu başladı

Kronik raporlu hastalara 7 bin 609 TL aylık maaş! SGK duyurdu para yardımı başvurusu başladı - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan düzenli sosyal yardımlar her geçen gün arttırılırken bu kapsamda kronik hastalığı olan kişilere yönelik olarak yapılacak olan nakit para yardımı açıklandı. Maddi durumu iyi olmayan ve kronik hastalığı olan kişilere çeşitli paketler adı altında yardım ödemeleri başladı.

KRONİK HASTALIK YARDIMI ŞARTLARI NELER, RAPORLU HASTALARA DEVLET YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan hastalar için geliştirilmiş düzenli nakdi yardım programları düzenleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenli sosyal yardım yapılmaktadır. Düzenlenen yardımdan yararlanmak isteyen kişilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından onaylanan Halk Sağlığı Yönetim Sisteminden hastalık bilgileri girilmiş olması şartı aranmaktadır. Bu kişilere devlet tarafından bakanlık bütçesinden aylık 7.609 TL hastalık yardımı ödenecek.

hastalik-yardimi.jpg

KRONİK HASTALIK YARDIMI HANGİ HASTALIKLARA VERİLİR?

Söz konusu sınırlandırmada kişinin başvuru yapacağı yardım belirleyicidir. Örneğin Kronik Hastalık Yardımı için sadece Tüberküloz ve SSPE hastalığı şartı aranırken Silikozis Hastalarına yönelik yardım için de sadece bu hastalıktan muzdarip olan kişiler başvuru yapabilmektedir.

Kronik hastalara elektrik faturası yardımı için ise kişinin raporlu kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olduğunun kanıtlanması yeterlidir. Yani hastalık türü şartı aranmamaktadır. Tüm ödemeler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesi üzerinden yapılmaktadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından verilen onay ile yardımlar her ay düzenli olarak hesaplara yapılmaktadır.