Kredi kartının asgarisini ödeyenler için 18 Nisan duyurusu yapıldı!

Ülkemizde kredi kartı kullananların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Vatandaşlar anlık ihtiyaçlarını kredi kartlarından karşılarken, tüm borcu değil, asgari tutarını ödeyerek ayı atlatmaya çalışıyor. Ancak önemli bir uyarı geldi.
Kredi kartının asgarisini ödeyenler için 18 Nisan duyurusu yapıldı!

Uzmanlara göre kredi kartının asgarisini ödemek çok da mantıklı değil. Kredi kartı borcunun tamamen ödenmesi, kişinin kredi notunu artırıyor. Aksi durumda 3 sefer peş peşe asgari tutarı ödemek kredi kartını kullanılamaz bir hale getirebiliyor.

FAİZLER ARTARKEN KREDİLERE TALEP DE ARTIYOR

Merkez Bankası neredeyse son 1 yıldır faiz artırım kararlarını her ay peş peşe açıklamaya devam ediyor. Faiz artış kararları açıklandıkça, kredi faizlerinde de yükselmeler aynı doğrultuda artıyor. Konuya ilişkin Findeks Kredi Notunun büyük bir öneme sahip olduğu uzmanlar tarafından altı çiziliyor. Bankalardaki faiz oranları arttıkça, beraberinde kredilere talep de aynı hızla artıyor. Ancak bu noktada uzmanlar vatandaşları uyarmaktan da geri kalmıyor.

KREDİ KARTI KULLANANLAR DİKKAT

Kredi kartı kullanırken, kredi notunuzu düşürmeyin! Kredi notunuzu yüksek tutmak için bu noktada kredi kartınızın ekstresindeki son ödeme tarihine dikkat edin. Kredi kartınızın limitini makul bir seviyede tutun ki, sürekli kullanmayacağınızı kendinize hatırlatın. Ödeme yaparken, asgarisini değil tamamını ödemeye çalışın. Tamamını ödeyemiyorsanız, en azından ödeyeceğiniz miktar asgarisinden fazla olsun.

Kredi kartındaki borcu düzenli olarak fazla ve zamanında ödemek kişinin kredi notunu artırır. Maaşınıza göre kredi kartı limitinizi ayarlayarak, ödeme planınızı ona göre düzenleyebilirsiniz. Kredi kartlarındaki limit ve ödeme tutarlar, kredi notunu direkt olarak etkilemektedir.

MUTLAKA YAPILANDIRMA YAPIN

Eğer altından kalkamayacak ve ödemekte zorluk çekeceğiniz bir borcunuz varsa, bunun için yasal takibe girmeden bankanızla görüşerek borcunuzu yapılandırabilirsiniz. Bu şekilde ödemeleriniz bütçenize göre şekillenebilir. Bunun yanı sıra bu durum kredi notunuzun düşmesi ve kredi başvurunuzun olumsuz bir şekilde sonuçlanmasını da engeller.

Son olarak kredi notunuzun artmasını istiyorsanız, bu noktada mutlaka kredi kartı borcunuzun tamamını ödemeniz gerekiyor.