Kredi kartında borç olanlara kötü haber! ACİL borçlarınızı kapatmanız gerekiyor

Ülkemizde hemen hemen herkesin cebinde birden fazla kredi kartı bulunuyor. Ancak kredi kartları son dönemlerde Merkez Bankası’nın faiz artırım kararı sonrasında faizlerini artırmaya başladı. Kart borcu olanları ilgilendiren haberin detayları..
Kredi kartında borç olanlara kötü haber! ACİL borçlarınızı kapatmanız gerekiyor

Gelen bir son dakika haberine göre Merkez Bankası merakla beklenen politika faizini 500 baz puan artırdı. Bu durum da hemen kredi kartı faizlerine yansıtıldı. Yeni faiz oranlarının belirlenmesinden sonra kredi kartı borcu olanlara uyarı yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası politika faizini bu ay 500 baz puan artırarak yüzde 35 seviyesine çıkardı. Bunun üzerine de bankalar kredi kartı faiz oranlarını ve kredi faiz oranlarını güncellemeye başladı.

KREDİ KARTI FAİZ ORANLARI ARTIYOR

Aktarılan son haberin detaylarına göre kredi kartı aylık azami akdi faiz oranı yüzde 3,71 olarak uygulanacak. Kredi kartı gecikme faizi ise yüzde 4,01’e çıkartılırken, şimdiden bankalar tarafından müşterilere peş peşe mesaj atılmaya başlandı.

"2024 YILININ SONUNA DOĞRU.."

Muhammed Bayram, yaptığı açıklamasında 2024 yılının sonlarına doğru faizlerde düşüşün olabileceğini belirterek, şunları söyledi.

“Bu kararla kredilerde bir miktar azalma beklentisi içerisindeyiz. Yüzde 35 oranındaki faiz, bankaların daha tutucu hareket etmesine neden olacak. Faizlerdeki düşüşün 2024 sonlarına doğru gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Bu faiz artışını, Gazze'de büyüyen bir savaş riskinin olmadığı ve küresel tehlikelerin genel büyümeyi etkilemeyeceği şeklinde yorumlayabiliriz”

1 KASIM’DA BAŞLIYOR

Bankalar yaptığı açıklamasında kullanıcıları faiz oranlarının artırılması üzerine bilgilendirmeye başladı. Sadece kart kullanım için belirlenen faiz oranları değil, aynı zamanda nakit çekim akdi faiz oranı yüzde 4,47’ye çıkacak. Yeni faiz oranlarının ise 1 Kasım tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi.