Kredi kartı sahipleri dikkat! Limitlere enflasyon güncellemesi geldi 2-3 kat arttı hemen kontrol edin

Türkiye'de milyonlarca kredi kartı sahipleri için sıcak gelişmeler duyurulmaya devam ediyor.
Kredi kartı sahipleri dikkat! Limitlere enflasyon güncellemesi geldi 2-3 kat arttı hemen kontrol edin

Kredi kartı sahipleri dikkat! Limitlere enflasyon güncellemesi geldi 2-3 kat arttı hemen kontrol edin - Türkiye'de milyonlarca kredi kartı sahipleri için sıcak gelişmeler duyurulmaya devam ediyor. Türkiye'de 2022 yılından itibaren her ay yükselerek devam eden enflasyon rakamları sonrasında vatandaşların geçen yıla oranla harcamaları 5 kat oranında arttı. 25 kuruşa alınan bir sakız marketlerde güncel olarak 1,25 TL gibi bir rakamdan satılırken bu süreçte birçok üründe de zam etkileri görülmeye devam etti.

Kart müşterilerinin geçen yıl yaptıkları günlük, haftalık ve aylık alışveriş tutarları bu yıl oldukça farklı olurken bu süreçte kart limitlerine de enflasyon güncellemeleri geldi.

Kamu bankaları tarafından öğrencilere sağlanan öğrenci kredi kartlarında ise eski dönemlerde limitler 2 bin 500 lirayı geçmezken şimdilerde ise bu tutarlar 5 bin liraya kadar çıkartıldı. Öğrenci olarak gözüken vatandaşların SGK'lı bir işte çalışmaması durumunda bankalardan alabilecekleri toplam tutarlar da güncellemeye girerken, emekli, SGK'lı çalışan ve memurlar için de kart limitleri yükselmeye devam ediyor.

LİMİTLERE DEV GÜNCELLEME GELDİ

Türkiye'de enflasyonun etkileri kredi kartlarına da yansıdı. Buna göre ise kart limitleri eskiye oranla daha da fazla artarken vatandaşlar da gördükleri limitler karşısında şaşırdı. Özellikle bankalar tarafından vatandaşlara sunulan otomatik limit artışı doğrultusunda da kart sahiplerinin "onay" vermesi durumunda limitlerin 10 bin liradan 100 bin liraya kadar çıktığına dair de mesajlar paylaşılıyor.

Gündemde yer alan bu gelişmeler sonrasında ise vatandaşlar kart limitlerinin neden arttığını anlamaya çalışırken bankacılık sektöründen gelen haberlere göre ise enflasyon güncellemesi olarak bildirdikleri ifade edildi.