Kredi kartı olanlar az önce açıklandı sizde alabilirsiniz! 949 TL para iadesi başladı tek şartı var

Kredi kartı kullanan kişilerin sayısı her geçen gün artarken kart kullanan kişilere para iadesi için hatırlatma geldi. Kredi kartı aidatı nasıl alınır belli oldu.
Kredi kartı olanlar az önce açıklandı sizde alabilirsiniz! 949 TL para iadesi başladı tek şartı var

Kredi kartı olanlar az önce açıklandı sizde alabilirsiniz! 949 TL para iadesi başladı tek şartı var - Özellikle de pandemi döneminde sokağa çıkma yasakları ve zorunlu kısıtlama kararları döneminde kredi kartı kullanan kişilerin sayılarında rekor oranda artış yaşanmıştı. Bankaların en büyük gelir kalemini oluşturan masraf tahsilatları yine bu dönemde artarken mahkemelerin almış olduğu çok sayıda emsal karar olmasına rağmen bankalar kredi kartı aidatı tahsilatlarına devam etmişti. 

Bankadan kredi çekmek isteyen kişilerden kredi dosya masrafı tahsilatı yapan bankalar kredi kartı kullanan kişilerden ise yıllık periyodlar dahilinde kredi kartı aidatı parası olarak ta anılan yıllık işletim ücreti ya da yıllık kulanım ücreti adı altında paraları otomatik olarak kesiyorlar. Pek çok kişi artık kredi kartı ekstresini basılı olarak almadığı için artık ekstresini incelemediği için kesilen bu tutarı fark edemez durama gelirken bankaların kredi kartı aidatı para iadesi başladı. Ekstresinde kesilen tutarı tespit eden kişiler tek başvuru yaparak bu rakamı iade alabiliyor. 

KREDİ KARTI AİDAT İADESİ NEDİR, NASIL ALINIR?

Bankaların en büyük gelir kalemleri müşterilerinden tahsil etmiş oldukları kredi kartı aidatı, kredi dosya masrafı gibi masraflar olup mahkemelerin vermiş olduğu emsal kararlara rağmen bankalar bu rakamları tahsil etmektedir. Aslında tahsil edilen masrafların büyük bir bölümü itiraz halinde iade edilmekte olup kredi kartı aidatı para iadesi de bunların arasında yer almaktadır. Kredi kartı kullanan kişilerin bunun için ilk yapmaları gereken şey bankanın kendilerine yollamış olduğu ekstreyi her ay düzenli olarak kontrol etmeleridir. 

Kredi kartı ekstrenizde kredi kartı aidatı ya da kredi kartı kullanım bedeli, yıllık kart ücreti gibi bir ibare yazması durumunda hemen bu durumda itiraz etmektir. Kredi kartı ekstrenizde sizden yapılan bu kesinti hakkında bankanızın müşteri hizmetleri telefon numarasını arayarak yapılan bu kesintiye itiraz etmeniz genelde yeterli olacaktır. Özellikle de kredi kartını uzun süredir kullanan ve kredi kartını sık sık kullanan kişiler 1 sene boyunca kartlarını iptal ettirmeme sözü vererek kesilen aidat tutarını hemen hesaplarına iade alabilmektedir. Ancak kartını sık sık kullanmayan kişilere bankalar zorluk çıkarmakta olup bu durumda kişinin en yakınında yer alan Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapmanız yeterli olacaktır. 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın düzenlediği Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar’a ilişkin beyanname kapsamında bankanız size aidatsız bir kart seçeneği sunmadığı sürece sizden kredi kartı aidatı kesme yetkisi ve hakkına sahip değildir. Geriye dönük 10 senelik kredi kartı aidatı iadesi talep edilmesine imkan sunulup olup bunun için başvuru yapılarak itiraz edilmesi yeterlidir.