Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi kartı son zamanlarda hepimizde bulunan hatta bazılarımızda birden fazla bulunan bankaların temin ettiği ve limiti olan bir çeşit ödeme ve borçlanma aracıdır.
Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bazen ödeme yapmamıza yardımcı olurken bazen de borç kısmında kullanabiliriz. Nakit paramız olmadığı zamanlarda imdadımıza koşan ve nakit para taşımak zorunda kalmadığımızdan dolayı oldukça avantajlıdır.

Bazen kredi kartından ödeme yapınca nakit para gibi cebimizden para çıkmıyor gibi gelmesinden kaynaklı limit aşımı olabilir. Bu gibi durumlarda tedbirimizi almalı ve kartın limitini aşmamaya dikkat etmeliyiz. Belirlenen bu limitler müşterilerin gelirine göre değişiklik göstermektedir. Yapılan son düzenlemeler ile bu limit gelirin 2 katına kadar çıkabilmektedir. Daha sonra limit artışı da yapılabilir.

KREDİ KARTI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kredi kartına sahip olmaya karar verdik ama başvurunun nasıl yapılacağını bilmiyoruz. Şimdi kredi kartı başvurusu yapmanın yollarını birlikte inceleyelim. Birinci yol olarak teknolojinin avantajlarından faydalanabilir ve sms ile başvuruda bulunabiliriz. Bir diğer yöntem olarak ise evden dışarı çıkmadan müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek bir engel olmadığı takdirde kredi kartına sahip olabiliriz.

İnternet üzerinden de kredi kartı başvurusu yapmak çok kolay. Karar verdiğimiz bankanın internet sitesine girip, başvuruda bulunabiliriz. Evden dışarı çıkmak istersek, banka şubelerinden destek alabiliriz. Yok ben sıra beklemek istemiyorum diyorsak da eğer ATM’ler yardımımıza koşmaktadır.

Kredi kartı ödemesi yaparken asgari oranı yani minimum tutarı ödeyebiliriz. Fakat bu durum bizlere faizli olarak geri dönebilir. Bu yüzden kredi kartı başvurusunda bulurken bütçemizi düşünüp, bizler için en uygun olanı tercih etmeliyiz. Aksi takdirde kredi kartı bizlere yardımcı olmak bir yana sıkıntı yaratır. Bu yüzden bilinçli tüketiciler olmaya özen göstermeliyiz. Kredi kartı ekstresini her ay mail olarak alabiliriz. Kredi kartı ekstresinde son ödeme tarihi, hesap kesim tarihi, asgari ödeme tutarı ve faizler gibi detay bilgiler yer almaktadır.

Geniş yelpazeye sahip kredi kartı seçenekleri bulunmaktadır. Piyasa araştırması yapıp, kredi kartlarının bizlere sunmuş olduğu avantaj ve dezavantaj durumlarını değerlendirirken dikkatli olmamızda fayda var.