Konut kredisinde faiz indirimi! ING Bank 1 Milyon TL'nin taksitini açıkladı!

Konut kredisi için ING Bank'ın sunduğu düşük maliyet dikkat çekiyor. ING Bank'ta 1 Milyon TL konut kredisi için talep edilen aylık taksit ne kadar?
Konut kredisinde faiz indirimi! ING Bank 1 Milyon TL'nin taksitini açıkladı!

Konut kredisi çekmek isteyenlerin çok detaylı araştırma yapmak zorunda oldukları bir dönemden geçiliyor. Ev sahibi olmak zaten oldukça zorlaştı. Artan fiyatlar durulsa da mevcut fiyatlarla ortalama bir vatandaşın ev sahibi olması pek kolay değil. İmkanı olanlar için ise konut kredilerinden alacakları desteğin büyük bir önemi bulunuyor. Bu destek ile beraber konut satın almak çok daha kolay olabiliyor. Ancak konut kredisinde uygun maliyet bulunması gerekiyor ve şu andaki koşullarda bunu çoğu banka sunamıyor. ING Bank piyasaya göre uygun maliyetle konut kredisi veren nadir bankalardan birisi olarak dikkat çekiyor.

ING BANK KONUT KREDİSİ KAMPANYASI!

ING Bank'ın konut kredisi kampanyası müşterilere özel imkanların sunulduğu bir kampanya haline getirildi. Ev sahibi olmak için ihtiyaç duyulan konut finansmanı bu kredi kampanyası ile temin edilebiliyor. Piyasaya göre düşük bir maliyetle verilen bu konut kredisi mevcut koşullarda avantajlı olabiliyor.

Konut kredisi faizlerinde bankalar yüzde 5 civarında faiz oranı uygulamaya başladılar. ING Bank ise aylık yüzde 3,14 oranında faiz ile konut kredisi dağıtıyor. Bu da başlı başına bir avantajı işaret ediyor. Konut kredisi kullanımında talep edilen kredi tutarları çok yüksek olduğu için bu faiz farkının maliyeti oldukça büyük olabiliyor.

Merkez Bankası'nın politika faizinin yüzde 50 olduğu, bankaların mevduat faizlerinin yüzde 55'i zorladığı bir piyasa ortamında ING Bank müşterileri yıllık yüzde 45 oranında faiz ile konut kredisi çekebiliyorlar. Bu da oldukça mantıklı bir faiz oranı olarak dikkat çekiyor. Diğer bankalarda bu oranları bulmanın imkanı yok. Kamu bankaları bile çok daha yüksek faizlerle konut kredisi kullandırmaya başladılar.

1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

ing-konut.jpg

ING Bank'ın konut kredisi için talep ettiği maliyete dair hesaplama tablosu açıklandı. Buna göre müşteriler aylık yüzde 3,14 oranında faiz ile konut kredisi çekiyorlar. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisinin aylık taksiti 32.187 TL oluyor. Bu kredinin toplam maliyeti 10 yılda 3,8 Milyon TL'yi buluyor. Müşteriler 5.000 TL kredi tahsis ücreti ödeyerek bu krediyi çekebiliyorlar.