Kobi’lere Yüzde 70 Geri Ödemesiz Kredi Veren Bankalar?

Ülkemizin ekonomisinin desteklemek ve milli üretimim teşvik etmek amacıyla KOSGEP tarafından bazı bankalara arayıcılığı ide kredi imkânı sunulacak.
Kobi’lere Yüzde 70 Geri Ödemesiz Kredi Veren Bankalar?

Ülkemiz geçmişten gelen yanlış politikalarında etkisi ile birçok kilit ürün gurubunda dışa bağımlı bir şekilde hareket etmektedir. Bu ihtiyaçların giderilmesi için ithalat yapılması gerekmektedir. Bu durum ise özellikle ekonomik savaşların oldukça yoğunlaştığı ve ülkeler arasında büyük anlaşmazlıkların olduğu bu dönemde büyük risk oluşturmaktadır. Bu amaçla KOSGEP yerli ve milli üretimin desteklenmesi amacıyla bir proje başlatmış durumdadır.

Proje kapsamında ülkemizde büyük oranda ithal edilen ürün gruplarını ülkemizde yerli ve milli olarak üretmek isteyen işletmeler için yüzde 70’i geri ödemesiz yüzde 30’u ise geri ödemeleri olarak yüzde yüz oranında destek kredisi imkânı sunmaktadır.

KOSGEP Kredisinin Detayları

KOSGEP destek kredisinin detayları ise şu şekildedir; ilk etapta işletme başına verilebilecek en fazla kredi miktarı 5 milyon TL olarak belirlenmiştir. Özellikle ülkemiz için kritik öneme sahip havacılık, enerji, otomotiv ve telekomünikasyon sektörler üzerinden verilmesi planlanan kredi bu aşamada ülkemizin geleceği ve ekonomisi için kritik bir öneme sahip durumdadır. Yapılan bu destekler ayrıca yerli üretim yapacak olan Kobi’lerin borsaya açılma sürecinde de devam edeceği ve bu anlamda borsaya açılma maliyetleri de destek kapsamına alınacaktır. Proje kapsamında AR-GE, inovasyon ve endüstriyel uygulama projelerine ise 1 milyon liraya varan destek sağlanacaktır.

Yapılan açıklamalar doğrultusunda KOSGEP tarafından verilecek olan bu kredileri için Vakıfbank, Halk Bankası ve Ziraat Bankası vasıtası ile verileceği ön görülmektedir. Yani kredi kapsamından yararlanmak isteyen Kobi’ler başvurularını bu 3 bankaya yapacaklardır. Geri ödemesiz KOSGEP kredisi verecek bankalar gerekli şart ve açıklamaları ilerleyen dönemlerde yapacaklardır.