(KMH) Kredili Mevduat Hesabı Nedir?

(KMH) Kredili Mevduat Hesabı Nedir?

Kredili Mevduat Hesabı

Bankada bulunan hazır tanımlı krediye “kredili mevduat hesabı” veya kısaca KMH denir. Bankalar kampanyalarına göre , ek hesap, esnek hesap, avans hesap, pratik hesap şeklinde farklı isimler ile müşterilerine sunar.

Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği tanımı , “Kredi verenin, kredi alan ile ilk başta açıkça netleştirilen belirli limit dahilinde hesap var olan miktardan fazlasını kullanmasına izin verdiği sözleşme.” şeklindedir.

Kredili Mevduat Hesabı Açma

Maaş alınan bankadan hesap açılabilir. Hesap oluşturmak için başvuru yapılması gerekiyor. Kredili mevduat hesabında başvurunun olumlu olması kredi notuna bağlıdır.

Kredili Mevduat Hesabı Sınırı
Kredili mevduat hesabı bankalar tarafından belirlenen limit kadar para çekilebilir. Kredili mevduat hesabından yapılacak harcama miktarı daha önce belirlenen limit kadar yapılabilir Bankada birikim olup olmaması da hesabı limiti belirlenirken göz önüne alınıyor. Limit değiştirme işlemi için bankaya başvuru yapılmalıdır.

Kredili Mevduat Hesabı Kullanımı

Bazı ödemelerde kredili mevduat hesabı kullanılabilir. Fakat kredili mevduat hesabının faizi oranı yüksektir. Kredili mevduat hesabı sürekli kullanımı söz konusu değildir. Acil durumlarda kullanılabilir, gerekli değil ise kullanmaması gerekir. Bazı durumlarda kredili mevduat hesabının kullanılması avantajlı olabilir. Kredili mevduat Acil durum kredisidir.

Kredili Mevzuat Hesabı Faizi

Bankadan bankaya göre değişiklik göstermektedir. Yüksek faiz uyguladığından başvuru esnasında.ne kadar faiz uyguladığını, ek ücret alıp almadığı iyi incelenmesi gerekir.

Kredili Mevzuat Hesabının Kapatılması

Hesabı kapatmak için internet ya da şubelere başvurulur. Varsa borç ödenir ve hesap kapatılır.

KMH Borcu Olan Hesaba Yatırılan Para Otomatik olarak çekilir ve bu sayede müşteri boşuna faiz ödemesi yapmaz ve nakit ihtiyaç olduğu durumda KMH kolayca kullanılabilir.

KMH Asgari Ödeme Tutarı

KMH askeri tutar bankalar göre değişiklik gösterir. Bazı bankaların KMH asgari ödeme tutarı uygulamaları ise:

Kullanılan KMH için oluşan faiz tutarı, faiz tutarının vergiler ekstre ücreti. Yani kullanılan ek ödemeler dahilinde asgari tutar olarak hesaplanıyor. Bu şekilde hesaplama yöntemi bankalarda yaygın olarak uygulanan yöntemdir. Hesap kesim tarihindeki faiz ve vergiler ile beraber toplam borcun %30’u.Faiz ve vergiler dışındaki borcun %5’i.Bu uygulamalar KMH asgari ücreti belirlemede kullanılıyor. KMH asgari ücreti son ödeme tarihinde ödenmesi durumunda kredi konutu raporuna “geç ödeme” olarak işleneceği göz önüne alınmalıdır.