Kirada oturanlara devlet desteği! 1.500 TL Kira yardımı başvuruları devam ediyor

Türkiye’de kirada oturan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren sosyal yardımlar yoğun talep görüyor. Devletin kirada oturan vatandaşlara yaptığı 1.500 TL kira desteği başvurusuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…
Kirada oturanlara devlet desteği! 1.500 TL Kira yardımı başvuruları devam ediyor

Geçtiğimiz dönemde hızla yükselen enflasyon ve döviz kurları yüzünden vatandaşların alım gücü ciddi anlamda düştü. Bunun üzerine bir de barınma krizi ortaya çıkınca kira fiyatları el yakacak duruma geldi. Kirada oturan vatandaşlar ev sahibi olma hayallerinden giderek uzaklaşırken artık kirayı nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünmeye başladı. Geçen sene kira artış oranına yüzde 25 oranında zam sınırı getirilmesine rağmen kira fiyatları vatandaşların bütçesini zorlamaya devam ediyor.

Kira Desteği 1.500 TL Hesaplara Yatıyor

Kirada oturan vatandaşların ekonomik açıdan zorlandığı bu dönemde devlet kira desteğini başlattı. Geçen sen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan sosyal yardım uygulamaları arasında 2023 yılında devam eden Türkiye Aile Destek Paketi öne çıkıyor. Bu kapsamda Bakanlık, elektrik, doğalgaz, çocuk yardımı ile birlikte kira yardımı da yapıyor. Kirasını ödemekte zorlanan maddi durumu yetersiz vatandaşlar devletten 1.500 TL kira yardımı alıyor. Kira desteği hak sahibi olarak belirlenen vatandaşların banka hesaplarına 1.500 TL olarak yatırılıyor.

Kimler Kira Yardımı Alabilir?

Özellikle 2023 yılında fiyatı artan ürünlerden şikayetçi olan vatandaşlar bir yandan da kira desteğinden yararlanmak istiyor. İnternet üzerinde en çok araştırılan konulardan kira yardımının detayları belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bu yardım, halk arasında kira desteği adıyla biliniyor ve 1.500 TL olarak ödeniyor. Bakanlık tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi aileler 12 ay boyunca karşılıksız olarak kira yardımı alabilirler.

Kira yardımı başvurusu yapabilmek için e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden form doldurmak gerekiyor. Başvurunun onaylanıp işleme alınmasından sonraki 15 gün içinde banka hesabına veya PTT şubelerinden kira yardımı çekilebiliyor. Ödemelerin tutarı ise başvuru sahibinin ikamet ettiği şehre göre farklılık gösteriyor. 2022 yılının Kasım ayında duyurulan “Türkiye Aile Destek Paketi” kapsamında kira yardımı ödemeleri 1.500 TL olarak yapılıyor.

Devlet 12 Ay Boyunca Kira Desteği Veriyor

Gelir seviyesi yetersiz olan vatandaşlara yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yapmış olduğu sosyal yardımlar arasında kira desteği dikkat çekiyor. Bu destek ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay boyunca karşılıksız olarak veriliyor. Başvuruda aranan şartlar arasında TC vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, SGK kapsamında sigortalı bir işte çalışmamak yer alıyor.

Ayrıca SGK’dan emekli ve malul aylığı alanlar ile öğrenci olanlar kira desteğinden yararlanamıyor. Aynı adreste oturan hane içindeki kişilerden sadece birinin adına başvuru yapılması yeterli oluyor. 2023 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kira yardımı ödemelerinin 1.500 TL olacağını açıkladı.