Kimsenin haberi olmamış! Bugünden itibaren zamlı tarifeye geçiş yapılmış

Gelen zamların hızlandığı bu günlerde yeni bir zam haberi daha duyuruldu. Aktarılan habere göre geçtiğimiz günlerde Avrupa Komisyonu zam yapacağını açıklamıştı. Schengen vizelerine bugünden itibaren geçerli olacak şekilde zam yapıldı.
Kimsenin haberi olmamış! Bugünden itibaren zamlı tarifeye geçiş yapılmış

Bugünden itibaren vizeye başvuru yapacak kişilerin zamlı fiyattan ödeme yapacağını ifade edildi. Peki, ne kadar zam geldi, güncel fiyatlar ne durumda?

Son dönemlerde ülkemizde gündem olan Schengen vizesinde yeni önemli bir gelişme yaşandı. Aktarılan habere göre vize randevusu bulma konusunda yaşanan sıkıntılara ek bugün fiyata zam geldiği öğrenildi. Turist vize ücretlerine bugünden itibaren geçerli olacak şekilde zam geldi. Zamlı fiyatlar belli oldu.

ZAM YAPILACAĞI DUYURULMUŞTU

Avrupa Komisyonu bundan kısa bir süre önce 29 Avrupa ülkesine vizesiz giriş için Schengen vizesi fiyatlarına yüzde 12 tutarında zam yapacağını duyurmuştu. Aktarılan haberin detaylarına göre bütün dünyaya uygulanacak olan yeni zamlı fiyatların bugünden itibaren geçerli olacağının altı çizildi.

YENİ FİYATLAR BELLİ OLDU

Zamlı Schengen vizesi için güncel fiyatlar belli oldu. Aktarılan son rakamlara göre bugünden itibaren Schengen vizesi yetişkinler için 90 euroya çıkarken 6 – 12 yaş arasındaki çocuklar için güncel rakamlar 45 euroya çıktı.

SEBEBİ TATİL YOĞUNLUĞU OLARAK GÖSTERİLDİ

Öte yandan son dönemlerde pek çok ülke Schengen vizesi almak için randevu bulunamadığından dolayı şikayet ediyordu. Bazı ülkelerin büyük elçilikleri randevu bulunamadığı iddiasını yalanlayarak bu durumun sebebinin yaz tatili yoğunluğu olduğunu söylemişti.

SCHENGEN VİZESİ NEDİR?

Popüler bir hale gelen Schengen vizesi, ülkeler arasındaki vize serbesti uygulaması sayesinde birlik üyesi ülkelerin vatandaşları sadece kimlik ya da pasaport ile Schengen ülkeleri arasında kolayca seyahat edebilir. Bu ülkeler arasında “Belçika, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Lihtenştayn” bulunuyor.