Kasaplar Odası'ndan resmi açıklama geldi! Ramazan ayında kırmızı ete zam gelip gelmeyeceği belli oldu

Türkiye'de resmi makamlar tarafından gündemin merak ettiği konulara ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor.
Kasaplar Odası'ndan resmi açıklama geldi! Ramazan ayında kırmızı ete zam gelip gelmeyeceği belli oldu

Kasaplar Odası'ndan resmi açıklama geldi! Ramazan ayında kırmızı ete zam gelip gelmeyeceği belli oldu - Türkiye'de resmi makamlar tarafından gündemin merak ettiği konulara ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. Buna göre ise Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı'dan et fiyatlarına ilişkin son dakika açıklamaları yapıldı.

Yardımcı tarafından gelen açıklamada, Ramazan ayında yeteri kadar stokta kırmızı etin olacağı ifade edilerek, "İnsanımız inşallah devletin de desteğiyle ramazanda ucuz et yer" dedi.

KIRMIZI ETE ZAM YAPILACAK MI?

Piyasada yeterli etin bulunup bulunmadığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Kasaplar Odası Başkanı, "Ramazanda kırmızı ete zam olmasın istiyoruz. Et ve Süt Kurumunun piyasaya satacağı etin piyasaya denge olmasını sağlayacağız. Federasyon olarak çalışma yapıyoruz, sakin zamsız bir ramazan geçirmeyi umut ediyoruz. Ramazanda vatandaş kırmızı et sorunu yaşamayacak, yeterince etimiz de hayvanımız da var. İnsanımız inşallah devletin de desteğiyle ramazanda ucuz et yer."

Girdi maliyetlerin arttığına dair açıklama yapan Yardımcı "Her ramazanda 'kırmızı ete zam', 'kırmızı et yeterli' değil gibi spekülatif açıklamalar oluyor. Türkiye'de et sorunu yok. Spekülatörlüğe gerek yok, bizim hayvanımız kendimize yeter. Esnaf olarak önceki ramazanlarda ete zam yapmadık." dedi.