Karahallılı eğitim taşımacıları kontak kapatma noktasına geldi

Karahallı ilçesi köylerinden merkeze öğrenci taşıyan şoför esnafı, akaryakıta durmadan gelen zamlardan sonra sene başı belirlenen fiyatlarla öğrenci taşıyamaz duruma geldiklerini, zam yapılmazsa kontak kapatmak zorunda kalacaklarını açıkladı.
Karahallılı eğitim taşımacıları kontak kapatma noktasına geldi

Karahallı ilçesine köylerden ilk, orta ve lise öğrencisi olmak üzere yaklaşık 300 öğrenci taşıyan 13 servis sahibi adına konuşan Erdal Çoğuplugil, Ağustos ayında belirlenen öğrenci taşıma ücretlerinin akaryakıt almalarına bile yetmediğini, özellikle mazot dahi almakta zorlandıklarını, taşıma fiyatlarında bir güncelleme yapılmadığı takdirde kontak kapatmak zorunda kalacakları uyarısında bulundu.

Taşımalı eğitim kapsamında taşımacılık yapan servisçi esnafının sözleşmelerinin her yıl Ağustos ayında yapıldığını hatırlatan servis taşımacısı Erdal Çoğuplugil, “O dönemde yapılan maliyet tespitinde o dönemdeki akaryakıt fiyatları dikkate alınıyor.  Örneğin Ağustos ayında sözleşmeler yapılırken motorin fiyatı ortalama 6,23 TL iken 4 Ocak 2022 yani bugün itibarıyla neredeyse yüzde yüzlük bir artışla 13 TL sınırına dayanmış durumda.

Pandemi döneminde 1,5 yıl hiç çalışmayan servisçi esnafımız okulların açılmasını dört gözle beklerken şimdi de artan maliyetler ve artan akaryakıt fiyatları karşısında zorlanıyor. Servisçi esnafının taşıma hizmetini yapabilmesi, ayakta kalabilmesi için akaryakıttaki artış farkının güncel taşıma ücretlerine yansıtılmalı” dedi.

Çoğuplugil, “Ağustos ayında verilen fiyatlarla bırakın yılsonunu getirmeyi, yarın bile taşıma yapıp yapamayacağımızı kestiremiyoruz. Akaryakıt bayileri mazot parasını peşin istiyor. Artık dayanacak gücümüz kalmadı.

Taşıma fiyatları güncellenmezse mecburen kontak kapatmak durumunda kalacağız. Yanlış anlaşılmasın. Bu bir grev ya da karşı eylem değildir. Maddi olarak gücümüz kalmadığı için akaryakıt falan alamayacağız ve işimizi yapamayacağız. Karahallı yavrularımızın eğim ve öğretim hayatının bizim yüzümüzden kesintiye uğramasını asla istemiyoruz” şeklinde dert yandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)