Karahallı üretim Köyü için makine desteği

Karahallı ilçesinde kurulması planlanan “Üretim Köyü Projesi” için alınan makineler ilçeye ulaştı.
Karahallı üretim Köyü için makine desteği

Karahallı kaymakamlık sitesinde yapılan açıklamada; “Karahallı Üretim Köyü projesi kapsamında kurulacak olan, Tekstil atölyesinde kullanılacak son sistem dijital 10 adet düz dikiş makinesi, 4 adet overlok dikiş makinesi, 1 adet kesme makinesi ile 1 adet sanayi tipi ütümüzün teslimatı yapılmıştır. İlçemize hayırlı olsun” denildi.

ÜRETİM KÖYÜNDE 31 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Üretim Köyü;  2020 yılı SOGEP kapsamında Karahallı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlandı.

“Karahallı Üretim Köyü projesi ile ilçede atıl bir kamu binası üretim atölyesine dönüştürülecek, burada Karahallı kaputundan ürünler ile çocukların el ve zihin becerilerini geliştirmek üzere tasarlanan ahşap oyuncaklar üretilecek. Bu atölyede ilk etapta 31 kişinin doğrudan istihdamı sağlanacak.

İlçe Kaymakamı Ahmet Güldüren geçtiğimiz günlerde proje hakkında şu bilgileri vermişti: "Projemiz Zafer Kalkınma Ajansı'nın da desteği ile Türkiye sıralamasında  91,25 puanla birinci sırada Sanayi ve  Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı. Projenin temel hedefi; ilçemizdeki göçün önlenmesi, durdurulması... Bilindiği üzere Uşak'ın en çok göç veren ilçesi Karahallı.

 Buradaki vatandaşlarımız aile bütçelerinin yeterli gelmemesinden dolayı göçüyorlar, büyük şehirlere gidiyorlar. Buradaki kamu yatırımları atıl kalıyor, her geçen gün nüfus azaldığı için... Bunu önlemek adına bu projeyi yazdık, ilçemize güzel bir yatırım olacak. Bu proje ile alakalı 4 tane üretim atölyesi kuracağız. Daha çok kadınlarımız istihdam edilecek."