Karaboyalık Köyüne bereket akacak

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapılan açıklamada, Sivaslı İlçesine bağlı karaboyalık Köyünde yapılan gölet projesi, 3 ay sonra su akıtmaya başlayacak.
Karaboyalık Köyüne bereket akacak

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Uşaklı çiftçilerin sabırsızlıkla beklediği Sivaslı Karaboyalık Göleti’nde adım adım sona yaklaşıyor. % 85’i tamamlanan proje; sene sonuna kadar bitirilecek ve önümüzdeki yıldan itibaren tarlalara Karaboyalık’tan bereket akacak.

Uşaklı üreticilere Karaboyalık Göleti’nden müjde var.  Sivaslı’da 640 dekar araziyi borulu basınçlı kapalı sistem sulama ile tanıştıracak olan proje 2018 sonuna kadar tamamlanıyor. % 85’i bitirilen Karaboyalık Göleti önümüzdeki yıldan itibaren bölge üreticisine her yıl yaklaşık 600 bin lira daha fazla kazandıracak.

Müjdeli haberi  Uşaklı çifçilere veren DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, DSİ’nin geliştirdiği projeler ile üretimi teşvik ettiğini ve ülke ekonomisine katkı sağladığını ifade etti.. Aydın “Tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. ’dedi.

Karaboyalık Gölet’inde Çalışmalar Sürüyor

Uşak’ın Sivaslı ilçesi Karaboyalık Köyü yakınlarındaki Kuru Dere üzerinde inşa “Karaboyalık Göleti’nin gövdesi temelden 20.7 metre yükseklikte inşa edildi. 300.000 m3 su tutma hacimine sahip olacak göletin gövde dolgusu bitirildi. Dipsavak, dolusavak ve su alma yapısı imalatlarının da tamamlandığı projede mekanik imalatlar devam ediyor.

Gölet inşaatı ile birlikte devam eden sulama projesinde ise boru imalatları ile sulama hattı sanat yapıları tamamlandı.

Köyden kente göçü önleyecek

640 dekar araziyi modern sulama ile tanıştıracak “Karaboyalık Göleti ve Sulaması” projesi hem tarlalardaki verimi artıracak hem de yörede ürün çeşitliliği sağlayacak. Sulama maliyetlerini de düşürerek üreticilere yılda ortalama 600 bin lira daha fazla kazandıracak proje, bölgeden şehirlere olan göçü de önlemeyi hedefliyor.”