Kandemir; “Deri ve Karma OSB’nin de pilot bölge olması için çalışıyoruz”

İklim Değişikliğinin Sanayideki Etkileri konulu çalıştayda konuşan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası(UTSO) Yönetim Kuurlu Başkanı Selim Kandemir, ilimizde, yeşil OSB için pilot bölge olarak seçilen OSB’lere ek olarak Uşak ve Karma OSB’lerimizin de pilot bölge olmasını daha önce ilgili bakanlıklara ilettikklerini ve bu konuda çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
Kandemir; “Deri ve Karma OSB’nin de pilot bölge olması için çalışıyoruz”

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası(UTSO), Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) ve Uşak Üniversitesi işbirliği ile İklim Değişikliğinin Sanayideki Etkileri ve Çözümleri Çalıştayı gerçekleştirildi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya, Uşak Milletvekili Opr Dr. İsmail Güneş, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcısı V. Semih Cembekli, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yalçın, UOSB Başkan Yardımcısı Serdar Sağıroğlu, UKOSB Başkanı İbrahim Karahallı, akademisyenler, sanayiciler ve iş insanları katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, gelişen yeşil mutabakat kavramının OSB’lerde kabuk değişimine neden olduğunu ve tüm dünyada yeşil OSB kavramının projelendirilmeye başladığının altını çizdi. Geri dönüşüm sektörünün çevresel etkilerine değinen KANDEMİR, “Geri dönüşüm sektörünün doğal kümelenme şeklinde yer aldığı ilimizde, yeşil OSB için pilot bölge olarak seçilen OSB’lere ek olarak Uşak ve Karma OSB’lerimizin de pilot bölge olmasını daha önce ilgili bakanlıklara ilettik. Bu noktadaki çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem SAVAŞ, Uşak Üniversitesi olarak “Amacı “Ortak Akıl”, Hedefi “Başarı” olan ve ilimizdeki kurumlarla işbirliği içinde çalışmalar yaptıkları Uşak Üniversitesi Danışma Kurulu oluşturduklarını ve kurulun ilk yaptığı çalışmalardan birinin ‘Yeşil OSB’ ilgili olduğunu söyledi. Üniversite ve sanayi işbirliğini vurgulayan SAVAŞ, çalıştaya katkı sağlayanlara teşekkür ettiğini belirtti.

Konuşmasında, GES projelerinin desteklenmesinin öneminin altını çizen Uşak Milletvekili İsmail GÜNEŞ, daha yaşanır bir dünya için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Çevreye duyarlı sanayileşmenin ilimizdeki örneğinin geri dönüşüm sektörü olduğunu belirten GÜNEŞ, yeşil OSB çalışmalarının da destekçisi olduklarını belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından panelistlerin sunumlarını gerçekleştirdiği program, çalıştay raporunun sunumunun ardından sona erdi.

(HİDAYET KIRAN/ HABER)