Kamu bankalarından emeklilere rekor promosyon ödemesi! O tarihte artışa geçecek

Türkiye'de emeklilere ödenen promosyon rakamları Kasım ayında SGK tarafından yapılan bildiri ile güncellenmişti.
Kamu bankalarından emeklilere rekor promosyon ödemesi! O tarihte artışa geçecek

Kamu bankalarından emeklilere rekor promosyon ödemesi! O tarihte artışa geçecek - Türkiye'de emeklilere ödenen promosyon rakamları Kasım ayında SGK tarafından yapılan bildiri ile güncellenmişti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), promosyon ödemelerinde yaz ayında yaşanan artış ve 7 bin 500 liraya ulaşan rakamlar sonrasında tepki çeken 750 TL'lik ödemeleri sonlandırarak yeni emekli rakamlarına göre rakamları yeniledi. Bu doğrultuda en düşük emekli aylığı alan emekliye 3 bin lira ve en fazla alana ise 5 bin lira ödeme yapılması gerektiğine karar vermişti.

SGK tarafından yapılan duyuru metnin de ise bankaların maaş aralıklarına göre ödeyecek oldukları tutarların da bankalar tarafında değiştirilebileceğini belirtmişti. Kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank üzerinden şimdilerde devam eden güncel promosyon rakamlarının ise seçim öncesinde yeni bir güncelleme olarak artması bekleniyor.

Buna göre emekliye ek zam gelmesi durumunda emeklilere verilecek olan promosyon kampanyasının 7 bin 500 liraya kadar çıkması gündemde yer aldı.

KAMU BANKALARI GÜNCEL PROMOSYON RAKAMI

Kamu bankaları arasında ki kampanya 31 ocak 2023 tarihine kadar emekli maaşını bankamıza taşıyanları kapsıyor. Bir aylık emekli maaşı 3 bin 499 TL'ye kadarsa 3 bin TL; 3 bin 500 TL – 7 bin 499 TL arasındaysa 3 bin 500 TL; 7 bin 500 TL – 9 bin 999 TL arasındaysa 4.500 TL; 10 bin TL ve üzerindeyse 5.000 TL nakit promosyon ödeniyor.

NİSAN AYINDA GÜNCELLEME GELEBİLİR

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank bu rakamlardan emeklilere promosyon ödemelerini yapmaya devam ederken tarihler Nisan ayını gösterdiğinde güncelleme yapılması da beklenmekte. Yapılacak güncelleme ile birlikte özel bankaların öncelikle EYT yasasının geçmesi ile birlikte rakamları 10 bin lira üzerine çıkarması beklenirken kamu bankalarında da bu tutarların 7 bin 500 liraya kadar yükseltmesi düşünülüyor.