Kaan Yiğit UTSO Meclis Başkanı adaylığını açıkladı

Cumartesi ve Pazar günü 17 meslek komite ve başkan seçimlerinin yapılacağı, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) seçimlerinde mavi listeden iş insanı Kaan Yiğit, Meclis Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.
Kaan Yiğit UTSO Meclis Başkanı adaylığını açıkladı

Yiğit, mavi listenin demokrasi ve adalet adına UTSO yönetimi ve görevine talip olduğunu belirterek, meclis yönetiminde iş kadınları ve sanayicilerinde olduğu her kesimi hitap eden bir liste ile aday olduğunu, mavi liste ile yarışacak grubun vizyonu ve misyonu olduğunu, sonuç ne olura olsun hiç kimseye taviz vermeden meslek seçimleri komitesi seçimlerine gireceklerini açıkladı.

Cumartesi günü UTSO meslek komitesi seçimleri yapılıyor. Ankara yolu üzerindeki UTSO binasında 17 meslek komitesi yönetimi için sabah 09.00 da başlayan oy verme işlemi saat 17.00’de sona eriyor.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 2018 yılından bu yana sürdüren S. Selim Kandemir, beyaz liste ile yeniden aday olurken, bu kez karşısına; kendilerine, “Demokrasi Grubu” adını veren mavi liste çıktı.

Uşaklı iş insanı Kaan Yiğit, mavi listeden “UTSO Meclis Başkanı Adayı” olduğunu açıkladı.

Yiğit; “Neden Yönetim Kurulu Başkanlığına değil de meclis Başkanlığına aday oldunuz” sorusuna şöyle cevap verdi: “Odamıza kayıtlı 4500 üye var. 22 Ekim’de seçimlerin olacağını seçimlere 10 gün kala öğrenebildik. Seçim tek taraflı olmaz. “Demokrasi Grubu” adalet ve demokrasi için bir tepki olarak ortaya çıktı. Demokrasiye inanıyorsak, UTSO üyelerinin iradesine saygı göstermek zorundayız. Cumartesi günü yapılacak 17 meslek komitesi başkan ve yönetim kurulu seçimleri yapılır. Burada seçilen üyeler, meclisi oluşturur. Meclis’te kendi arasında başkan ve yönetimini seçer. Onun için Demokrasi grubu olarak başkan belirleme hakkımızın olmadığını düşünüyoruz. Üyelerimiz ve seçilen delegelerimiz başkan ve yönetimini hür iradesi ile seçsin istiyoruz.

UTSO'ya kayıtlı tüm üyelerimizi oylarına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Kime oy verirseniz verin mutlaka oy kullanmaya gelin.”

Yiğit, Meclis Başkanı olarak seçildiği takdirde UTSO Meclis yönetiminde başta kadınlar olmak üzere her kesimden temsil edilecek üyelerin yer alacağını da sözlerine ekledi.

(SALİH KILINÇ / HABER)