İşverenlerin nitelikli eleman sorunu “MEGİP” ile çözülecek

İşverenlerin nitelikli elaman sorununu çözmek için hazırlanan, “MEGİP” projesi için Uşak İŞKUR İl Müdürlüğü, UTSO, UTB bir araya gelerek görüşmelerde bulundu.
İşverenlerin nitelikli eleman sorunu  “MEGİP” ile çözülecek

İstihdam seferberliği kapsamında:  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan protokolle, iki yıl boyunca işverenlerin istediği nitelikli elemanların yetiştirilmesi için mesleki eğitim kursları düzenlenmesi planlanan ve kısa adı “MEGİP” olan proje Uşak’ta da hayata geçiriliyor.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO)  da bir araya gelen UTSO Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Osman Çalıkuş ve yönetim kurulu üyesi Himmet Duygu, Uşak Ticaret Borsası (UTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, Uşak İŞKUR Müdürü İlhan Temel, MEGİP Projesi ile 2 yıl boyunca işverenlerin istediği nitelikli elemanların yetiştirilmesi için mesleki eğitim kursları düzenlenmesi konusunu görüştü.

Proje kapsamında iki yıl boyunca Oda-Borsalar ile İŞKUR il müdürlükleri aracılığıyla düzenlenecek mesleki eğitim kurslarında işverenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikteki iş gücü, işverenlerin talepleri doğrultusunda oluşturulacak eğitim programları ile yetiştirilecek.

MEGİP kapsamında,160 fiili günü geçmeyecek şekilde en fazla 8 ay süreyle düzenlenecek mesleki eğitim kurslarına katılan kişilere günlük 61,65 TL cep harçlığı ödenecek.  Ayrıca projeye dahil olan vatandaşların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri de İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak.

İşverenler, hangi meslekte, hangi nitelikte işgücüne ihtiyaç duyduklarını İŞKUR İl Müdürlüklerine bildirecek ve talepleri doğrultusunda nitelikli elaman yetiştirecek kurslar açılacak.

 bizimle paylaşmaları. İşverenlerimizin bu ihtiyaçları odalar ve borsalar tarafından toplanarak bize iletilecek” dedi. Firmalar eğitime katılan kursiyerler için istihdam teşviklerinden de yararlanabilecekler.