İstanbul’da ekmek zammı! Yüzde 31 zam resmen açıklandı!

İstanbul’da ekmek fiyatları ile alakalı olarak önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. Alınan karara göre İstanbul’da ekmek fiyatları yüzde 31 zamlandı.
İstanbul’da ekmek zammı! Yüzde 31 zam resmen açıklandı!

Türkiye’de vatandaşların sırtına yük olan hayat pahalılığı her geçen gün katmerleşmeye devam ediyor. Her ne kadar Merkez Bankası yıl sonu enflasyon hedefini yüzde 38 olarak açıklasa da vatandaşın gerçeği hiç de öyle değil. Zam yağmuru altında kalan vatandaş için zam haberleri ardı ardına geliyor. Son olarak İstanbul’da ekmek fiyatlarına zam yapılması kararlaştırıldı. Yapılan zammın oranı açıklanırken ekmek için yeni fiyat belirlendi.

EKMEK ZAMMI KARARI ALINDI!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) bugün Mayıs ayı meclis toplantısını yaptı. Bu toplantıda ekmek fiyatlarına zam yapılması kararlaştırıldı. İTO üyesi fırınlar için geçerli olacak bu zam kararının ayrıntılar belli oldu.

ZAM GEREKÇELERİ AÇIKLANDI

Alınan kararda ekmek zammının gerekçeleri un, maya gibi hammaddelerin yanı sıra işçilik ve enerji maliyetlerinde yaşanan artışlar olarak gösterildi. Ekmek üreten işletmelerin bu artan maliyetler karşısında çok büyük sıkıntılar yaşadıklarına vurgu yapılırken zam kararının kaçınılmaz olduğu belirtildi.

YENİ FİYAT BELLİ OLDU!

İTO tarafından alınan karar ile 1 kilogram ekmeğin yeni fiyatı 50 TL olarak belirlendi. 200 gram ekmeğin azami fiyatının ise 10 TL olması kararlaştırıldı. İTO üyesi fırınlarda son olarak Aralık 2023’te ekmek zammı yapılmış ve 210 gram ekmeğin azami fiyatı 8 TL olarak belirlenmişti. Alınan bu zam kararı ile beraber ekmeğim gramajı 10 gram küçülürken fiyatı ise 2 TL artmış oldu. Yapılan toplam hesaplamaya göre İstanbul’da ekmek fiyatında yaklaşık yüzde 31 oranında zam yapıldı.

Öte yandan bu zam ile alakalı olarak İstanbul Valiliği’nin herhangi bir müdahalesinin olup olmayacağı merak ediliyor. Geçmiş dönemlerde yapılan zamlarda bazı durumlarda İstanbul Valiliği’nin zamma müdahale ettiği olmuştu.