İşsizlik maaşını evde alınır mı?

Ülkemizde vatandaşlarımızın işsiz kalması durumunda devlet tarafından verilen işsizlik maaşı ile geçimlerini belli bir süre karşılamak zorunda kalırlar. Son zamanlarda yaşanan olaylar sonrasında işsizlik maaşı almak için nasıl bir yol izleneceğini merak konusu olmaktadır. Bu konu hakkında bazı açıklamalar yapıldı ve yapılması gerekenler açıklandı.
İşsizlik maaşını evde alınır mı?
İşsizlik Maaşı Nereden Alınacak?
İşsizlik maaşı nereden ve nasıl alınacak sorularına en doğru yanıtları bulmak için bir takım açıklamalar yapıldı. Tüm dünyayı saran ve ülkemizde de gün geçtikçe insanların hastalanmalarına neden olan Korna virüs nedeni ile pek çok tedbirler alınmaktadır. Bu tedbirler kapsamında yapılan açıklamalara göre işsizlik maaşı alan kişiler için bazı kolaylıklar sağlanmaktadır.

 

PTT AŞ’den yapılan açıklamada Korona virüs salgınından dolayı gerekli olan tedbirler kapsamında şehirler yapılan giriş çıkış yasağı sonrasında ya da istenmeyen bir nedenden ötürü ikametlerinde bulunmayan kişiler işsizlik sigortası, iş kaybı tazminatı, kısa çalışma ödemeleri ve ücret garanti fonu ödemelerini kolaylıkla almaları için yeni önlemler alındığı ifade edilmektedir.

 

İşsizlik Maaşı Nasıl Alınabilir?
Bütün İŞKUR ödemesi hak sahiplerini içine alan bu uygulama ile kayıtlı olan cep telefonlarına SMS ve PTT’ye ait olan internet sitesine yönlendiren özel bir link gönderileceğini açıkladı. Kişiye özel tek kullanımlık olan form online olarak doldurulması gerekmektedir. Form ile hak sahibi ödeme bedellerinin sistem üzerinde kayıtlı olan konut adresine PTT Bank hesabına ya da kendi banka hesabına gönderilmesine talep edilmesi gerekir. Bu sayede işsizlik maaşı alan kişiler ödemlerini çok daha kolay alabilecekler.

 

2020 yılı Mart ayı İşsizlik Sigortası ödemesi hak sahibi olup sistemde bulunan cep telefonu numarasına SMS gönderilmektedir. SMS gelmeyen kişilere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi “Alo 170” iletişim hattını arayarak sistem üzerinde bulunan telefon numaralarını güncelleme yapmaları gerekmektedir. Covid 19 tehdidine karşı ise kişiler ve çalışanların sağlığını korumak adına sosyal mesafe kuralına uyularak İŞKUR ödemelerini PTT dağıtıcıları yapmaktadır. Böylece PTT iş yerlerine gelmelerine gerek kalmadan evlerine işsizlik maaşı en güvenilir şekilde teslim edilmektedir.