İşsizlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? İşsizlik maaşı almak için sağlanması gereken şartlar nedir? Başvuru nereye yapılır?
İşsizlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merak ettiğiniz tüm soruların yanıtı veriliyor. İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır ve diğer sorularınızın yanıtlanması ile direkt olarak başvuru tamamlanacaktır. Belli bir dönem, İŞKUR aracılığı ile siz de işsizlik maaşı alabilirsiniz.

İşsizlik Maaşı Almak İçin İstenen Şartlar

İşsizlik maaşı almanız için sağlamanız gereken şartlar var. Bu şartların sağlanması, direkt olarak başvurunun gerçekleşmesi öncesinde kontrol edilmelidir. Son 3 yıl içinde 600 gün prim ödenmiş olması önemli. Bu şartı sağlamayan kişilerin işsizlik ödeneği alması mümkün olmuyor. Ayrılmadan önce de en az 120 gün prim ödenmesi, işsizlik maaşının alınması için önemlidir. Bu şartların sağlanması halinde başvurunun yapılması gerekiyor.

Kişinin işsizlik maaşı alması için sağlaması gereken önemli bir diğer şart ise işsiz kalmasının ardından 30 gün içinde başvurusunu yapmasıdır. Başvurunun gerçekleşmesi durumunda bu 30 gün içinde şartları sağlıyor olup olmadığınız konusunda da bilgi verilecektir.

İşsizlik Maaşı Başvurusu

Başvuru İŞKUR’a yapılıyor. İşsizlik maaşı başvurusu nereye yapılır sorusunun yanıtı İŞKUR’dur. Direkt olarak buraya başvuru yapılabilir. Bunun dışında direkt olarak başvuru için istenenler, İŞKUR aracılığı ile oluşturulur. Online başvuru olmadan, direkt olarak bağlı olduğunuz İŞKUR’a giderek başvurunuzu yapabilirsiniz.

Peki, ne kadar süre işsizlik maaşı alınır?

600 gün sigortalı olarak çalışmış olan kişiler 180 gün,
900 gün sigortalı olarak çalışmış olan kişiler 240 gün,
1080 gün sigortalı olarak çalışmış olan kişiler ise 300 gün
Boyunca, işsizlik sigortası almaya hak kazanacaktır. Gerekli şartları sağlamış olan kişilerin direkt olarak bu bilgiler üzerinden başvurularını yapması ve direkt olarak işsizlik maaşlarını alması bekleniyor. Sizin için verilen bu bilgileri kontrol edebilir, şartları sağlıyor olmanız durumunda İŞKUR aracılığı ile işsizlik maaşınızın başvurusunu yapabilirsiniz. Son 120 gün ödemenin yapılması önemlidir. Eğer bu süreçte hastalık, ücretsiz izin gibi ekonomik kriz ya da grev gibi durumlar kesinti sayılmayacaktır. İşsizlik maaşı almak için şartları sağlıyor olmanız yeterlidir.