İslam Memiş altın fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini açıkladı!

Altın fiyatları seçimin ertesi günü peş peşe rekorlar kırmıştı. Yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam eden gram altında son durumun ne olacağı merak konusu oldu. Konuya ilişkin Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten önemli açıklamalar geldi.
İslam Memiş altın fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini açıkladı!

Yaptığı açıklamalarla vatandaşların dikkatini çekmeye devam eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcısını uyarmaya devam ediyor. Piyasalardan alınan son rakamlara göre altın fiyatlarındaki yükseliş devam ederken, gram altın dün günü 2 bin 335 TL seviyesinden kapatmıştı.

Yeni güne düşüşle başlayan altın fiyatlarında son durum merak konusu olurken, vatandaşlar altın fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor.

ALTIN FİYATLARI YİNE REKOR KIRMIŞTI!

Altın fiyatları geçtiğimiz haftalarda peş peşe rekor kırarken, son olarak 31 Mart yerel seçimlerin ertesi günü olan 1 Nisan Pazartesi günü rekor kırmıştı. Tarihinin zirvesini kırmasının ardından bugün güne düşüşle başlaması yatırımcıların kafasını karıştırdı.

ALTIN FİYATLARI DÜŞMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Açıklamalarıyla yatırımcıları bilgilendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları için önemli değerlendirmeler yaptı. Memiş, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında düşüşlerin kalıcı olmadığının altını çizdi. Bu yıla ilişkin altında 3 bin 500 TL beklentisinin devam ettiğini ifade eden uzman isim sakin olunması gerektiğini şu şekilde ifade etti:

“Altının gram fiyatı 2 bin 400 lira sınırında banda denk gelme eğilimini sürdürüyor. Altının gramı bana göre ucuz. Bu yılla alakalı 3 bin 3 bin 500 lira beklentimiz sürüyor. Mayıs ayı çok önemli. Çok önemli gelişmeler olacak. Sakin olmak lazım. Ekonomik olarak dünya farklı bir yere gidiyor. Altın fiyatlarındaki düşüşler kalıcı değildir”

VARLIK FİYATLARINDA OYNAKLIK VAR

Konuya ilişkin uzmanları değerlendirmelerine göre ABD Merkez Bankası FED faiz indirimlerini erkene çekebilir. Çekmese de bile sırf çekebileceğine dair olan söylentiler altın fiyatlarının baskılanmasına ve geri çekilmesine neden oluyor. Bu sebeple uzmanlar altın fiyatlarındaki oynaklığa her seferinde dikkat çekiyor.

NOT: Haberimiz bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. Uzmanların açıklamaları kaleme alınarak hazırlanmıştır.