İSKİ vatandaşlara çağrıda bulundu! Tasarruflu kullanılması gerekli

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından yapılan açıklama ile birlikte kış ayının kurak geçmesi nedeni ile vatandaşlara tasarruf çağrısında bulundu.
İSKİ vatandaşlara çağrıda bulundu! Tasarruflu kullanılması gerekli

Bu sene yaşanan kuraklık nedeni ile başta nüfusun çok olduğu İstanbul ilinde vatandaşlar yaşanabilecek olan kuraklık felaketi nedeni ile büyük bir korku yaşadı. Sıcaklığın mevsim şartlarından daha sıcak geçmesi ve de beklenen yağışların meydana gelmemesi nedeni ile vatandaşlara uyarılar yapılmaya başlandı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından yapılan son açıklama ile birlikte vatandaşlara tasarruflu olunması gerektiği konusunda uyarı yapıldı. 

ALIŞKANLIKLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR! 

İSKİ tarafından "Meteoroloji Genel Müdürlüğünün, ocak ayı verilerine göre de Türkiye birkaç bölge dışında aşırı kurak bir dönem yaşıyor. Su arzının devamlılığı için tüm dünyada olduğu gibi İstanbul'da da kullanım alışkanlıklarının değiştirilmesi gerekiyor. Su dikkatli kullanıldığında aynı ihtiyaçlar çok daha az sarfiyatla giderilebiliyor" şeklinde yapılan açıklama ile birlikte ileri sürecin rahat geçebilmesi için kullanım alışkanlıkların değişmesi gerektiği ifade edilirken, "Biz İSKİ olarak İstanbulluların küresel iklim değişikliği ve buna bağlı yaşanan kuraklığın etkilerini hissetmemesi için her türlü adımı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun çizmiş olduğu vizyon doğrultusunda atıyoruz. Ancak, iklim değişikliğinin ve kurak dönemin etkilerini sınırlandırmak için hepimizin el ele vermesi, 16 milyon İstanbullunun su kullanım alışkanlarını değiştirmesi son derece önemli. Yarın için şimdi harekete geçmek durumundayız." şeklinde ifadelere yer verildi. 

TASARRUFLU KULLANIMA BAĞLI! 

İstenilen ve beklenen düzeyde yapışların olmaması nedeni ile susuz kalmamak için tüm çabanın sarf edildiği bilinse de bunun yanı sıra da "Meteorolojik verilere bakıldığında da bunu rahatlıkla görebiliyoruz. Yağışlı mevsimde olmamıza rağmen istenilen düzeyde bir yağış alamıyoruz. Kuraklık noktasında olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Biz İSKİ olarak baraj dışı kaynaklarımızla İstanbul’u susuz bırakmıyoruz ancak bu durumun sürdürülebilir olması hemşehrilerimizin suyu tasarruflu kullanmasına bağlı" ifadeleri için bu noktada vatandaşlara büyük rol düştüğü ifade edildi.