İş kurmak için kredi çebebileceğiniz bankalar

Günümüzde farkı fikirleri olup ya da üniversiteden mezun olan ve branşı ile ilgili iş yapmak isteyenlerin iş yeri açmasına yönelik nakit ihtiyaçlarını karşılamak adına 200 bin TL’ye kadar kredi desteği veren bankalar bulunmaktadır.
İş kurmak için kredi çebebileceğiniz bankalar

Yine bankaların yanı sıra KOSGEB’in de 60 bin TL’lik hibesi bulunmakta.

Şayet, 18 Yaşından büyükseniz, yeni bir iş için iş fikriniz varsa, sermayeniz mevcut ise, herhangi bir yasa dışı terör örgütü mensubu değilseniz, aynı zamanda devlet memuru değilseniz, daha önce KOSGEB’den hibe almadıysanız bu destekten yararlanabilirsiniz.

Halkbank İş Kurma Kredisi

Üniversite mezunu 30 yaşını aşmamış genç girişimciler için okudukları alanla ilgili iş yeri açmalarına destek için 50 bin lira ya da mesleki eğitim belgesine sahip yine 30 yaşını aşmamış, en az ilkokul mezunu ve bu işte 5 yıl usta kişilere de 30 bin lira işyeri kurma kredisi vermektedir. 48 aya kadar vade imkanı sağlayan banka iş yerini açmak isteyenler için uygulamış olduğu kredi faiz oranı aylık %1.35 olmaktadır. Kredi başvurusunda bulunmak isteyen iş yeri kuracak olan kişilerin internet üzerindeki formu doldurup müracaat etmeleri gerekmektedir. Banka 52 TL’lik işlem ücreti almaktadır.

Ziraat Bankası İş Kurma Kredisi

Ziraat bankası Ekim ayı için iş kurmak isteyen girişimcilere %1.35 faiz oranları ile kredi imkanı sağlamaktadır. Bütün bankalardan çok daha düşük faiz olanakları iş kurmak isteyenlere sağlanan bu imkanların ödeme planları ise şu şekildedir.

  • 10.000 TL 12 ay olarak ödemesi 923,67 TL olarak taksitlendirme yapmaktadır. 24 ay için ise 506,23 TL olarak sizlere aylık geri ödeme yansır. 36 ay için ise 368,79 TL ödemeniz aylık olarak planlanır.
  • 20.000 TL iş kurmak için Ziraat bankasını tercih edenlerin 36 ay için aylık ödemesi 737,58 TL olur, 48 ay için ise bu ödeme aylık 602,66 TL olacaktır.
  • 30.000 TL için ise iş kuracaklar için 60 ay olarak aylık ödeme miktarı sabit 785,50 TL olacaktır. Toplamda ise size yansıyacak olan maliyet 47.129,70 TL olur.

Başvuru işlemlerini yine internet üzerinden yapabilirsiniz

Türkiye İş Bankası İş Kurma Kredisi

Türkiye İş Bankası girişimcilere yönelik 4 paket hazırlamıştır.

  • Workup girişimcilik programı
  • Franchising kredisi
  • Kadın girişimci desteği
  • Teknolojik Girişimci Paketi

Türkiye İş Bankası en büyük desteği “Bayilik” alacaklar içindir. Franchising diye de adlandırılan sistemde yer alacaklar için banka;

36 ay vadeli olarak kredi olanağı sağlamaktadır. Franchising bedelinizin %75 kadar kredi kullana bilirsiniz. İşletme demirbaşlarının alımları için yine faturalanmış giderlerin %75 kadar kredi kullanabilirsiniz. Kredi ödemelerinizi ister aylık ister ise sizin planladığınız şekilde ödeme planı ile geri ödeye bilirsiniz.