İş Bankası'ndan konut kredisi kararı! 1 Milyon TL'nin taksiti azaldı!

Konut kredisi çekecek olanlara İş Bankası’ndan iyi haber geldi. İş Bankası konut kredisi aylık faizinde indirim yapıldığını açıkladı.
İş Bankası'ndan konut kredisi kararı! 1 Milyon TL'nin taksiti azaldı!

Konut kredisi ile alakalı olarak yaşanan gelişmeler çok sayıda kişi tarafından takip ediliyor. Konut kredisi çekerek ev sahibi olmanın imkanını arayanlar uygun faiz ile konut finansmanı almanın arayışlarını sürdürüyorlar. Konut kredisinde yüksek faiz politikası çoğu kişiyi ev sahibi olmaktan alıkoyarken bu konuda İş Bankası’ndan sürpriz bir hamle geldi. İş Bankası konut kredisi faizinde değişikliğe gittiğini duyurdu.

İŞ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI!

Konut kredilerinde kullanılan kredi tutarı yüksek olduğu için en küçük faiz değişikliğinin etkisi bile fazla oluyor. İş Bankası bir açıklama yaparak konut kredisi faizinde değişiklik yapma kararı aldıklarını duyurdu. Bu karara göre artık İş Bankası müşterileri aylık yüzde 3,05 oranında faiz ile konut kredisi çekme imkanı bulabilecekler.

İş Bankası’nın açıklanan konut kredisi faiz değişikliği ile beraber konut kredisi çekecekler için oldukça farklı bir tablo değişti. Bankalar arasında en düşük faizli konut kredisini veren banka İş Bankası oldu. Diğer bankalardan konut kredisi çekmenin herhangi bir cazibesi kalmazken kamu bankaları dahi bu yarışa giremiyorlar. Ev satın alacakların konut kredisini İş Bankası’ndan çekmek istemeleri güncel piyasa değerlendirmesine göre daha mantıklı görülüyor.

KONUT KREDİSİ NASIL ÇEKİLİR?

İş Bankası’ndan konut kredisi çekmenin yolu merak ediliyor. Öncelikle müşteriler satın alacakları evi belirleyip pazarlığını yapıyorlar ve fiyatta anlaşma sağlıyorlar. Sonrasında ise bu evin konut kredisi çekilmesine aykırı bir durumunun olmaması gerekiyor. Ardından İş Bankası’na konut kredisi çekmek için başvuru yapılıyor.

İş Bankası yapılan başvuru için bir ön değerlendirme yapıyor. Bu ön değerlendirmede müşterinin konut kredisi çekmesine engel olacak bir durumu yoksa ev için ekspertiz raporu çıkarılıyor. Bu rapora göre kredilendirme yapılıyor ve konut kredisine onay verilerek kredi kullanılabiliyor. Bu işlemler sırasında İş Bankası müşterinin satın alacağı konut üzerinde ipotek tesis işlemi de yapıyor. Kredi borcu kapanmadan evin satışı bankadan habersizce yapılamıyor. Borç kapandığında ise ipotek işlemi kaldırılıyor.

1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

is-bankasi-konut-kredisi.jpg

İş Bankası'ndan konut kredisi çekecek olanlar için kredi maliyet tablosu açıklandı. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi için müşteriler aylık 31.352 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 3,7 Milyon TL'yi buluyor.