İş Bankası, Vakıfbank, QNB Finansbank! 50.000 TL ihtiyaç kredisini bu taksitlerle veriyorlar!

İhtiyaç kredisi çekmek isteyenler bankaların son kredi maliyetlerini araştırıyorlar. QNB Finansbank, Vakıfbank ve İş Bankası 50.000 TL ihtiyaç kredisini 36 ay vadede aylık kaç TL taksitle veriyorlar?
İş Bankası, Vakıfbank, QNB Finansbank! 50.000 TL ihtiyaç kredisini bu taksitlerle veriyorlar!

Türkiye'de nakit sıkışıklığı sorununun aşılması bulunabilecek ek kaynaklar ile ortadan kaldırılabiliyor. Ancak bu nakit sıkışıklığı sorunlarını aşmak özellikle de son dönemlerde kolay olmuyor. Ek kaynak olarak para arayanların yolları bankaların ihtiyaç kredisi kampanyaları ile kesişiyor. Bankalar ihtiyaç kredisi kampanyaları ile müşterilerine belirli maliyetler karşılığında para temin ediyorlar. Bu maliyetler de kredi çekilecek olan bankanın kredi politikasına göre değişebiliyor.

DÜŞÜK FAİZ KALMADI!

Merkez Bankası'nın yapmış olduğu faiz artırı9mları ile beraber artık düşük faizli kredi kalmadı. Ekonomi yönetimi de maliyeti düşük bir şekilde bankaların kredi vermelerini istemiyor. Ucuz kredi vererek vatandaşların harcama yapmalarını istemeyen ekonomi yönetimi böylece talep enflasyonunu engellemek istiyor. Bundan dolayı ucuz kredi kalmazken adeta kötünün iyisi anlayışı ile piyasanın durumuna göre daha az bir maliyetle ihtiyaç kredisi veren bankalar ön plana çıkıyorlar.

3 YIL VADE!

İhtiyaç kredilerine en fazla kaç ay taksit yapılabileceğini belirlemek bankaların inisiyatifinde olan bir durum değil. Bu kararı BDDK veriyor ve bankalar da zorunlu olarak uyguluyorlar. Son dönemlerde bu kuralda herhangi bir değişiklik yapılmadı. Bankalar ihtiyaç kredilerini limitlere göre azami vade süresi belirleyerek veriyorlar. 50.000 TL'ye kadar olan krediler 36 aya kadar, 50.000 TL ile 100.000 TL arasındaki krediler 24 aya kadar, 100.000 TL üzerindeki krediler ise 12 aya kadar vade ile verilebiliyorlar. Bu vade sürelerini aşmak mümkün olmuyor. Banka eğer aşım yaparsa BDDK tarafından yüklü para cezasına çarptırılabiliyor.

İŞ BANKASI 50.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

is-bankasi.jpg

İş Bankası'ndan ihtiyaç kredisi çekilmesi durumunda aylık yüzde 3,70 oranında kredi faizi ile karşılaşılıyor. 36 ay vadeli 50.000 TL ihtiyaç kredisinin aylık kredi taksiti 2.948 TL olarak hesaplanıyor.

VAKIFBANK 50.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

vakifbank.jpg

Vakıfbank'tan ihtiyaç kredisi çekmeyi tercih edenler bu bankada aylık yüzde 3,95 oranında kredi faizi ile karşılaşıyorlar. 36 ay vadeli 50.000 TL ihtiyaç kredisi çekilmesi durumunda müşteriler bu bankaya aylık 3.074 TL kredi taksiti ödüyorlar.

QNB FİNANSBANK 50.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

qnb.jpg

QNB Finansbank'ın ihtiyaç kredisi faizi aylık yüzde 3,84 olarak bildirildi. 36 ay vadeli 50.000 TL ihtiyaç kredisi çekenler bu bankaya aylık 3.019 TL kredi taksiti ödüyorlar.