İş Bankası hesap sahipleri! 15 Nisan 2024 tarihine kadar bunu yapmayanların parası silinecek

Banka hesabı olan milyonlarca kişiye SON DAKİKA uyarısı yapıldı. İş Bankası hesabı olanlar hemen kontrol etsin 15 Nisan 2024 tarihine kadar bunu yapmayanların parası silinecek...
İş Bankası hesap sahipleri! 15 Nisan 2024 tarihine kadar bunu yapmayanların parası silinecek

İş Bankası hesap sahipleri! 15 Nisan 2024 tarihine kadar bunu yapmayanların parası silinecek - Türkiye'de özellikle de pandemi döneminde banka hesabı olan kişilerin sayısında büyük oranda artış yaşanırken kişilerin farklı bankalarda hesap açtırmaları da karışıklıklara neden olmuştu.

Pek çok kişi farklı bankalarda hesapları olması nedeniyle bu hesapları takip etmekte zorluk yaşarken bankalarda hesaplarda unutulan paralar da miktar olarak rekor seviyeye ulaştı. Konu hakkında bir son dakika açıklaması da İş Bankası tarafından yapıldı.

İŞ BANKASI UNUTULAN PARALAR! HANGİ PARALAR TMSF'YE DEVREDİLECEK?

Türkiye'nin en büyük özel bankaları arasında yer alan İş Bankası tarafından yapılan açıklamada "2023 yılında zaman aşımına uğrayan mevduat, emanet, alacak ve kiralık kasalar listesi 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre, bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zaman aşımına tabidir. 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesinin uygulanmasına ilişkin yayımlanan yönetmeliğin 8. maddesi gereğince bankaların zaman aşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini Şubat ayı başından itibaren kendi internet sitelerinde dört ay müddetle ilan etmesi gerekmektedir. Bu çerçevede; aşağıdaki listede isim ve hesap bilgileri yer alan müşterilerimizin en geç 15 Haziran 2024 tarihine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye veya şubelerimizden herhangi birine geçerli kimlik belgeleri ile başvurmamaları halinde yasa gereği zaman aşımına uğramış olan mevduat, emanet ve alacaklar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir." denilerek 10 sene boyunca işlem görmeyen hesapların TMSF'ye devredileceğini duyurdu.

tmsf-sorgulama.jpg

Hesap sahiplerinin İş Bankası resmi internet sitesi üzerinden ilgili sorgulama sayfasına ulaşarak arama bölümünde yer alan isim soyisim ve doğruluma kodunu girdikten sonra ara tuşuna basması yeterli olacaktır.

unutulan-paralar.jpg

Eğer adınıza ve soyadınıza dair unutulan paranız varsa yukarıda yer aldığı gibi ekranda çıkacaktır. Bankaya 15 Haziran tarihine kadar başvuru yapmanız durumunda hesabınızda unuttuğunuz parayı çekmeniz mümkün olacaktır.