İş Bankası Havale ve EFT Nasıl Yapılır?

Bankalar arası yapılan para transfer işlemini EFT , şubeler arası yapılan para transfer işlemini havale diye adlandırılır. Her bankanın kendine ait havale ve eft işlem ücretleri vardır. İş bankası diğer bankalardan biraz farklı olarak 4 farklı şekilde havale-eft yapılmaktadır ve her birinin ücretleri ayrıdır.
İş Bankası Havale ve EFT Nasıl Yapılır?

İş bankası ATM ile yapacağınız EFT işleminde 10₺ ücret alınmaktadır. İşlem ücreti gönderdiğiniz tutara bağlıdır. 10₺ göndermiş olsanız bile sizden yine 10₺ işlem ücreti alacaktır. İş bankası internet bankacılığı üzerinden yapacağınız EFT işlemi için işcep , işpad veya iş wap gibi uygulamaları kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar için 4,50₺ EFT işlem ücreti belirlenmiştir eğer gece geç saatlerde EFT yaparsanız bu tutar 6,50₺ çıkmaktadır. İş bankası telefon bankacılığı EFT işlemlerinde ödenecek tutar 5₺ olarak belirlenmiştir. İş bankası şubelerinden EFT işlem ücreti diğerlerine göre biraz daha farklılık göstermektedir. 55₺ ve 470₺ arasında değişmektedir. Düzenli bir ödemeniz var ise ve EFT talimatı verdiğiniz durumda bu ücret 8₺ olarak belirlenmiştir. EFT talimatı vermediğiniz ödemelerinizden %0.5 oranında işlem ücreti alınmaktadır. Şubelerden yaptığınız EFT işlemi internet bankacılığına göre biraz daha pahalıya gelmektedir. Şubeler yerine internet bankacılığını tercih etmeniz daha iyi olacaktır. İş bankası çağrı merkezini arayıp havale yaptığınızda da ücreti 48₺ olarak belirlenmiştir.

İş bankası maaş hesabı olan veya belirli şartları taşıyan müşterilerden EFT ücreti almamaktadır. İnternet bankacılığı şubeye göre çok daha uyguna gelmektedir. Şubelerden EFT yapmanızı önermiyoruz.

İş bankası havale ücretleri gönderim şekline göre değişiklik göstermektedir.

  • Şubeden yaptığınız havale ücreti 30₺'dir.
  • ATM'den yaptığınız havalelerde 7₺ işlem ücreti kesilmektedir.
  • İnternet bankacılığı üzerinden yaptığınız havalelerde 1,70₺ olarak belirlenmiştir.
  • Telefon şubesinden yaptığınız işlem için 4₺ ücret ödemeniz gerekmektedir.
  • İşcep uygulamasından yaptığınız işlemlerde 1,70₺ havale ücreti kesilmektedir.
  • İş bankası çağrı merkezinden yapacağınız havale işlemleri için ücret 35₺ olarak belirlenmiştir.