İş Bankası 100 yıl bonosu halka arz! Bono hesaplama getirisi nedir?

İş Bankası 100 yıl bonosu ile büyük yankı uyandırdı. İş Bankası 100 yıl bonosu nedir, getirisi nedir, nasıl alınır, en az kaç liralık alınır açıklandı.
İş Bankası 100 yıl bonosu halka arz! Bono hesaplama getirisi nedir?

İş Bankası 100 yıl bonosu halka arz! Bono hesaplama getirisi nedir? Türkiye'nin dev bankası ve Cumhuriyet çınarı İş Bankası kuruluşunun 100. yılını kutlarken müşterilerine 100. yıl bonosu ile hoş bir jest yapmıştı.

100. yıl bonosu halka arzı için talep toplama dönemi başlarken bono olmak isteyen kişiler getiri konusunda araştırmalara başladı. İş Bankası resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada "Türkiye İş Bankası, halka arz yöntemiyle ihraç edilen ilk Yeşil Finansman Bonosu olma özelliğini taşıyan ve 100. kuruluş yıldönümü olan 26 Ağustos tarihinde itfa edilecek “100. Yıl Bonosu” ile yeşil ekonomiye katkı sağlayan ürün ve hizmetlerine bir yenisini ekliyor" denilerek talep toplama dönemi ilan edildi.

İŞ BANKASI 100 YIL BONOSU HALKA ARZI TALEP TOPLAMA TARİHLERİ NE ZAMAN?

İş Bankası tarafından yapılan açıklamada "Talep toplama dönemi 15 - 19 Nisan tarihleri arasında olan, ihracından sağlanacak kaynak ile çevreci yeşil projelere katkı sağlayacak Türkiye İş Bankası 100. Yıl Bonosu’na İşCep, İnternet Şubemiz, Telefon Şubemiz ve Şubelerimizden başvurabilirsiniz. 100. Yıl Bonosu halka arzına katılım sağlayan müşterilerimize, Bankamızın 100. Yılında yeşil bir geleceğe yaptığınız bu anlamlı yatırımdan bir hatıra kalması amacıyla özel bir dijital sertifika iletilecektir. Ayrıca, halka arza katılacak her bir müşterimiz adına TEMA Vakfı aracılığıyla adınıza da bir fidan bağışlanacaktır." denilerek halka arz tarihleri 15 - 19 Nisan tarihleri olarak duyuruldu.

100-yil-bonosu.jpg

İŞ BANKASI 100 YIL BONOSU GETİRİSİ NEDİR, NE KADAR?

3 milyar Türk Lirası nominal olarak belirlenen ihraç miktarı, talep toplama döneminde gelen yatırımcı talebine bağlı olarak 4,5 milyar TL nominale kadar artırılabilecek.

100. yıl bonosu getirisi hakkında da açıklama yapan İş Bankası "Halka arzda iletilen her talep için, vade sonunda yıllık %55 basit faiz oranı üzerinden getiri sağlayacak 126 gün vadeli İş Bankası 100. Yıl Bonosu’na 1.000 TL’den başlayan tutarlar ile yatırım yapabilirsiniz." denilerek getirinin tutarı ve en düşük alım sınırı da açıklanmış oldu.