ING Bank havale ve EFT Nasıl Tapılır?

Son zamanlarda ING Bankın oldukça yüksek faiz oranları, diğer bankalardan ayıran en önemli farkıdır. ING Bank’ın kökeni Hollandadır. ING Banktan yapılan her işlem de ücret talep edilir.
ING Bank havale ve EFT Nasıl Tapılır?

EFT VE HAVALE NEDİR?

Bir yerden başka bir yere para aktarma yöntemi olarak havale ve EFT kullanılır.

Havale aynı banka kullanılarak aktarılan para transferidir. EFT ise farklı bankalar arasında yapılan para aktarma işlemi ile olur.

ING Bank ta yapılan havale ücreti ne kadardır?

ATM üzerinden para transfer edilecek ise ücret olarak 8 TL kesilir.

Telefon bankacılığı ile havale de gerçekleştirilebilir. Bu şekilde yapılan para transferinden kesilecek tutar askeri ve azami olarak 2 ye ayrılır. Askeri tutar için 45 TL iken azami tutar da 56 TL kesilir. Düzenli olarak ileri tarih içinde gerçekleştirilecek işlemler için her işlem karşılığında 2.25 TL kesilir.

Şubelerden yapılacak para transferinde ise 35 TL, hesaptan aktarılacak para bir isim üzerine yapılacak ise gönderilecek para miktarına göre minimum 60 TL havale ücreti alınır. Kasadan hesaba veya kasadan kişiye havale yapılacak havale işlemlerinde de en az 60 TL ücret alınır.

İnternetten yapılacak para transferlerinde ise işlemler sadece 2,20 TL dir. Düzenli yapılacak ileri tarihli işlemler için yanlızca 1,50 TL kesilir. Bu fiyatlar, mobil bankacılık üzerinden gerçekleştirilecek olan fiyatlar içinde aynen geçerlidir.

Bu bilgilerin sonucunda havale işlemi gerçekleştirecek kişi şube veya telefondan yapmaması gerekir.

ING BANK ile cebe havale ve EFT yapılması

Uygulama olarak PARAMARA :

Öncelikle bu uygulama telefona yüklenir. App Store gibi mağazalardan veya PARAMARA yazıp 2205 e göndererek gelen linke tıklayıp bu uygulama indirilir. Kimlik numarası ve telefon numarası yazıldıktan sonra şifre belirlenir.

Bu uygulamadan havale yapabilmek için menüdeki Para Gönder yazan yere tıklanır ve gereken telefon numarası yazılır.

ING Bank ta yapılan EFT ücreti ne kadardır?

ATM den yaoılacak her para transferi işleminden kesilen ücret 12 TL dir. Fakat bu fiyat 15TL de olabilir. Bu EFT nin geç veya erken saatlere denk gelmesine bağlıdır.

İnternet üzerinden yapılacak EFT için 4,90 düzenli olan ileri tarihli işlem için 4TL ücret kesilir. Bu rakam EFT geç saatte gerçekleştiyse 7,75 TL ye de ulaşabilir.

Mobil üzerinden yapılacak EFT işleminden 4.50 TL, geç olan EFT den 7TL kesilir.

  • .Telefonsan yapılan EFT de ise agari tutar 50 TL, azami tutar 110 TL dir. İleri tarihli yapılacak işlemlerden kesilecek tutar 6,25 TL olarak belirlenmiştir. Geç EFT lerde kesilecek tutar 75 TL ile 120 TL civarındadır.

  • Şubeden yapılacak para transferinde ise 55 TL ile 450TL kesilmektedir. Toplu ödeme grubunda olan tüzel müşterilerde ise sabit ücret 3,50 TL dir.