İlk arabasını alacaklara seçim öncesi ÖTV sıfırlanabilir! 5 yıl satmama şartıyla ÖTV'siz araba talebi bakanlıkta

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın merakla takip ettiği gelişmeler arasında yer alan ÖTV'siz araç satışı ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.
İlk arabasını alacaklara seçim öncesi ÖTV sıfırlanabilir! 5 yıl satmama şartıyla ÖTV'siz araba talebi bakanlıkta

İlk arabasını alacaklara seçim öncesi ÖTV sıfırlanabilir! 5 yıl satmama şartıyla ÖTV'siz araba talebi bakanlıkta - Türkiye'de milyonlarca vatandaşın merakla takip ettiği gelişmeler arasında yer alan ÖTV'siz araç satışı ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Bu doğrultuda depremin vurduğu bölgelerde yaralar sarılmaya devam ederken vatandaşlar da evlerinin yanı sıra arabalarını da kaybetti.

Sigortalılık oranlarının oldukça düşük olması sebebiyle de depremzedelerin mağduriyetleri artarken, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'da bu durumlarda olan depremzedeler için ÖTV'siz araç alımı konusunda önerilerde bulundu. Bu talebinde Ticaret Bakanlığı'na iletildiği ifade edildi.

"TEK SEFERLİK"

NTV'ye konuşan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin bu konu ile ilgili de, "İnsanlar kendi işyerini, evini ve azımsanmayacak rakamda kişi de binek otosunu veya ticari vasıtasını kaybetmiş durumda. Deprem fdelaketi yaşayanların yüzde 25'inde bu durum söz konusu. ÖTV'siz bir kereye mahsus araç alması konusunda çözüm bekliyoruz." ifadelerinde bulundu.

KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK YAPILACAK

Hatay bölgesinde nüfusun deprem öncesi itibariyle 1 milyon 900 bin civarında olduğu ifade edilirken; şu an gönüllülerle birlikte toplam nüfusun da 700 bin olduğu ifade edildi.

Bölgeye gidecek olan kişilerin de geri dönmesi için de özellikle bu süreçte kadın girişimcilerin desteklenmesi hedeflenirken Sanayi Odası Başkanı Çinçin, "Bizim burada beklentimiz ve talebimiz kadın girişimcilere bir pozitif ayrımcılık istiyoruz. Tersine göçü kadınlar başta olmak üzere tekrar başlatmak gerek." diye konuştu.

İlgili Haberler